Antena 3 CNN Externe Cel mai prosper om de afaceri european a fost pus sub urmărire penală

Cel mai prosper om de afaceri european a fost pus sub urmărire penală

Cel mai prosper om de afaceri european a fost pus sub urmărire penală
18 Noi 2013   •   15:18

Procuratura de la Bruxelles a deschis un dosar penal pe numele miliardarului francez Bernard Arnault, proprietarul grupului francez de lux Louis Vuitton, anchetatorii fiind interesaţi de activităţile unei firme a sa din Belgia.

"Vorbim despre o majorare de capital a companiei sale belgiene Pilinvest cu 2,9 miliarde de euro. Se investighează, de asemenea neconcordanţa între adresa plătitorului cu locaţia sa", au spus anchetatorii, citaţi de RIA Novosti.

Arnault deţine cea mai mare avere din Europa şi cea de-a patra ca mărime din lume, potrivit unui clasament al revistei americane Forbes din 2012. În luna martie, Parchetul din Bruxelles a dat două avize negative comisiei de naturalizare a camerei deputaţilor din Belgia în privinţa cererii formulate de Arnault. Cel mai bogat om din Europa a declarat că el a fost şi este rezident fiscal în Franţa şi a vrut să obţină dubla cetăţenie pentru dezvoltarea afacerilor în Belgia.

În aprilie el a retras cererea pentru obţinerea cetăţeniei belgiene, după ce Parchetul din Bruxelles a demarat o verificare minuţioasă a afacerillor lui Arnault. Potrivit mass-media, au apărut întrebări legate de numărul mare de companii create de acesta în Belgia. Astfel, anchetatorii au constatat că aproximativ zece companii deschise de omul de afaceri au fost înregistrate la aceeaşi adresă de la Bruxelles - în apartamentul unde trăieşte managerul LVMH din Belgia. Această companie este cel mai mare producător din lume de bunuri de lux.

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close