Antena 3 CNN Externe Cel mai puternic om din lume a intrat în vacanţă

Cel mai puternic om din lume a intrat în vacanţă

Cel mai puternic om din lume a intrat în vacanţă
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
21 Dec 2013   •   17:58
Preşedintele american, Barack Obama, a ajuns vineri seara în Hawaii, statul său natal, unde va petrece alături de familie cele aproximativ 15 zile de vacanţă, după un an 2013 deosebit de dificil la Casa Albă, relatează AFP, conform Mediafax.
Avionul prezidenţial a aterizat în Honolulu vineri, la ora 23.30 (sâmbătă, 11.30 ora României), iar familia Obama a fost întâmpinată de amiralul Samuel Locklear, care conduce comandamentul armatei americane în Pacific, de guvernatorul statului Neil Abercrombie şi de primarul din Honolulu Kirk Caldwell.
După aproximativ 50 de minute, familia Obama - preşedintele, soţia sa Michelle şi cele două fiice Malia şi Sasha - au ajuns la casa închiriată pentru acest sejur.
Preşedintele american şi-a încheiat anul politic cu o conferinţă de presă la Casa Albă, susţinută cu câteva ore înainte de plecare.
Cu o înfrângere în planul politicii externe, cu rezultate parlamentare scheletice şi umilinţă în legătură cu reforma sănătăţii, Barack Obama a preferat să treacă peste bilanţul unui an 2013 dificil şi să afirme că speră într-o evoluţie pentru Statele Unite în 2014. 
"La sfârşitul anului este întotdeauna un moment bun pentru a reflecta la ceea ce ar putea fi mai bine anul viitor", a adăugat el. "Sunt sigur că voi avea idei mai bune după câteva zile de somn şi soare". 
 

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close