Antena 3 CNN Externe Cel mai sângeros bilanţ din Siria. Peste 300 de morţi într-o singură zi, un record al celor 18 luni de conflict

Cel mai sângeros bilanţ din Siria. Peste 300 de morţi într-o singură zi, un record al celor 18 luni de conflict

Cel mai sângeros bilanţ din Siria. Peste 300 de morţi într-o singură zi, un record al celor 18 luni de conflict
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
de M.Z.    |    27 Sep 2012   •   09:58

Cel puţin 305 persoane au murit miercuri în violenţele din Siria, acesta fiind cel mai ridicat bilanţ din cele 18 luni de conflict, potrivit statisticilor Observatorului sirian pentru drepturile omului (OSDO), publicate joi.

"Este vorba despre cel mai grav bilanţ înregistrat într-o singură zi, din martie 2011. Şi aceasta doar numărând persoanele identificate. Dacă luăm în considerare cadavrele găsite şi neidentificate, bilanţul ar putea fi mult mai mare", a declarat liderul OSDO, Rami Abdel Rahman, potrivit AFP.

Între cei 305 morţi se află 199 de civili potrivit acestei organizaţii nonguvernamentale cu sediul în Marea Britanie, care se sprijină pe o largă reţea de activiştişi şi medici aflaţi pe teren.



Al doilea cel mai sângeros bilanţ în cadrul conflictului a fost înregistrat la 19 iulie, când au fost ucise 302 persoane.

Mai mult de 29.000 de persoane, majoritatea civili, au fost ucise în violenţele din Siria de la începutul revoltei împotriva regimului preşedintelui Bashar al-Assad, la mijlocul lunii martie 2011, şi până în prezent.






×
Subiecte în articol: Siria conflict Siria morti Bashar al-Assad
Parteneri
Răsturnare de situaţie în ultimul sondaj CURS pentru PMB
x close