Antena 3 CNN Externe Cel mai scump divorţ

Cel mai scump divorţ

Cel mai scump divorţ
Sursa foto: foto: JA
10 Iun 2015   •   11:11

Soţia celui mai bogat rus este hotărâtă să obţină jumătate din averea de 15 miliarde de dolari a celui alături de care a stat 30 de ani. Oligarhul este dispus să îi ofere 250 de mii de dolari lunar şi mai multe proprietăţi din Moscova, Londra şi New York. Femeia, în schimb, vrea acţiuni la firmele off shore.

Reporterii CNN au întâlnit-o pe Natalia Potanina în locuinţa ei luxoasă din afara Moscovei. Timp de 30 de ani, a fost căsătorită cu cel mai bogat om din Rusia. Iar acum vrea să obţină cel mai valoros aranjament semnat vreodată în urma unui divorţ. Adică jumătate din averea estimată la 15 miliarde de dolari a soţului.

Vladimir Potanin este unul dintre cei mai cunoscuţi oligarhi ruşi. Apropiat al Kremlinului, este proprietarul Norilsk Nickel, una dintre cele mai mari companii producătoare de nichel, paladiu şi platină din lume. Varianta preferată de el, în privinţa divorţului, include câteva proprietăţi şi o rentă pe care ar urma să i-o ofere lunar, fostei soţii, în valoare de 250 de mii de dolari. Femeia refuză însă şi spune că nu este nici pe departe cât i se cuvine. Cele mai valoroase sunt companiile off shore care nici nu au fost incluse pe actele de partaj.

Iar dacă femeia are câştig de cauză, unul dintre beneficiarii partajului va fi preşedintele rus Vladimir Putin. Natalia Potanina ar vinde statului toate acţiunile de la companiile fostului soţ.
Vladimir Potanin a depus actele de divorţ în decembrie 2013. La momentul respectiv, ambii soţi au recunoscut că nu mai trăiau împreună de 7 ani. Natalia spune că nu a putut accepta faptul că soţul ei îşi ascunde afacerile de ea şi asta a dus, în timp, la o ruptură care nu mai poate fi reparată. 

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close