Antena 3 CNN Externe Cel mai tânăr alpinist care a urcat pe Everest are 13 ani (VIDEO)

Cel mai tânăr alpinist care a urcat pe Everest are 13 ani (VIDEO)

Cel mai tânăr alpinist care a urcat pe Everest are 13 ani (VIDEO)
Sursa foto: alpinist
22 Mai 2010   •   16:00

A cucerit Everestul la numai 13 ani. Este povestea unui american care a devenit cel mai tânăr alpinist ce ajunge pe cel mai înalt punct al Planetei. Până acum, recordul era deţinut de un nepalez de 16 ani.

Adolescentul a reuşit să cucerească cel mai înalt vârf din lume şi a devit cel mai tânăr alpinist care ajunge pe Everest. Totul a început acum patru ani, în momentul în care americanul a văzut un afiş cu vârful muntos la şcoala unde învăţa.

Tânărul s-a pregătit timp de un an pentru această expediţie şi a escaladat mai mullţi munţi din zona în care locuieşte. Cu toate acestea, autorizarea acestei expeditii pentru un om atât de tânăr a stârnit numeroase critici in Nepal. Unii oficiali au fost de părere că Jordan nu este destul de experimentat pentru a-şi da seama de pericolele acestei aventuri, care a dus la moartea unor alipinişti mult mai experimentaţi.

Jordan a început escaladările pe vremea când era doar un copil. La 10 ani ajungea pe Kilimanjaro, iar apoi au urmat muntele McKinley din Alaska şi varful Aconcagua din Argentine, cel mai înalt de pe continentul american.

Până acum, recordul de cel mai tânăr alpinist pe Everest era deţinut de un nepalez, care a cucerit vârful la 16 ani.



Antena 3




×
Subiecte în articol: everest adolescent alpinisti munte
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close