Antena 3 CNN Externe Cel mai vârstnic miliardar din lume împlinește astăzi 100 de ani

Cel mai vârstnic miliardar din lume împlinește astăzi 100 de ani

Cel mai vârstnic miliardar din lume împlinește astăzi 100 de ani
12 Iun 2015   •   11:57

Fostul bancher David Rockefeller, cel mai vârstnic miliardar din lume, potrivit Forbes Magazine, și nepot al celebrului magnat John D. Rockefeller (1839 - 1937), împlinește vineri 100 de ani, informează agenția DPA, preluată de Agerpres. 
Locul nașterii sale din mijlocul cartierului Manhattan, unde familia sa deținea cea mai mare reședință privată din New York, a devenit mai târziu Muzeul de Artă Modernă (MoMA).

Bunicul său a fost legendarul magnat al petrolului John D. Rockefeller, iar mama sa, Abby, a fost o proeminentă patroană a artelor și cofondatoare a muzeului MoMa.

În prezent, David Rockefeller este patriarhul de vârstă al familiei sale ilustre, deținând case minunate și conturi bancare de miliarde de dolari.

Cei cinci frați ai săi au murit cu zeci de ani în urmă iar anul trecut și-a incinerat unul dintre copii, decedat într-un accident de avion.

În ciuda vârstei, David Rockefeller pare vioi în rarele sale apariții publice, scrie DPA.

Muzeul MoMa a sărbătorit deja aniversarea, Rockefeller luând parte îmbrăcat cu un costum negru, impecabil, susținându-se de un cadru metalic.

La ziua de naștere a unui miliardar care are totul, el a hotărât să facă un dar oferind o proprietate a familiei din statul Maine, numită 'Seal Harbor'.

Proprietatea de pe coasta atlantică a fost transferată către organizația non-profit 'Land and Garden Preserve' și va deveni parte din Parcul Național Acadia.

Forbes estimează averea lui Rockefeller la 3,2 miliarde de dolari — fiind 'abia' al 603-lea miliardar al lumii în topul averilor, dar suficient de bogat pentru a deține mai multe proprietăți și o mare colecție privată de artă.

Absolvent de Harvard, el donează în fiecare an milioane de dolari acestei universități, precum și muzeului MoMa și altor cauze.

El a mărturisit revistei Forbes că a avut o viață minunată, adăugând că este convins că lucrurile materiale pot contribui la o viață plăcută dar, în mod fundamental, dacă nu ai prieteni buni și rude care contează pentru tine, viața va fi într-adevar goală și tristă, iar lucrurile materiale încetează să mai fie importante, transmite Agerpres. 

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close