Antena 3 CNN Externe Cel puţin 100.000 de oameni protestează în Spania faţă de măsurile de reformă din domeniul muncii

Cel puţin 100.000 de oameni protestează în Spania faţă de măsurile de reformă din domeniul muncii

Cel puţin 100.000 de oameni protestează în Spania faţă de măsurile de reformă din domeniul muncii
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
19 Feb 2012   •   16:51
Mai bine de 100.000 de manifestanţi cu drapele roşii au invadat oraşele spaniole duminică, pentru a protesta faţă de reforma din domeniul muncii. Aceasta este prima reacţie a cetăţenilor la politica Guvernului conservator ce speră să reducă, astfel, şomajul de 23%.

La Madrid şi Barcelona, zeci de mii de manfiestanţi au răspuns la apelul sindicatelor pentru protesta faţă de reformă. În opinia acestora, măsurile „accelerează distrugerea locurilor de muncă”.

Astfel de manifestaţii au fost programate pentru 57 de oraşe spaniole.

Poliţia nu a furnizat cifre oficiale despre câţi oameni participă la proteste, dar sindicatele au anunţat circa 500.000 de manfiestanţi la Madrid, 400.000 la Barcelona şi circa 150.000 la Valencia.

La Madrid, manifestanţii au traversat centrul capitalei purtând pancarte pe care se putea citi „nu reformei din domeniul muncii care este nedreaptă, ineficientă, inutilă” sau „nu reformelor şi tăierilor bugetară. Grevă generală”.

"Bancheri, hoţi, daţi înapoi milioanele", strigau manifestanţii la Barcelona.

Guvernul lui Mariano Rajoy a adoptat la 11 februarie o nouă reformă pentru a flexibiliza piaţa muncii, incluzând scăderea indemnizaţiilor pentru cei concediaţi şi măsuri de stimulare a angajării tinerilor.

×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close