Antena 3 CNN Externe Cel puţin 119 oameni au murit în Coreea de Nord în urma inundaţiilor şi alunecărilor de teren

Cel puţin 119 oameni au murit în Coreea de Nord în urma inundaţiilor şi alunecărilor de teren

Cel puţin 119 oameni au murit în Coreea de Nord în urma inundaţiilor şi alunecărilor de teren
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
de S.T.    |    01 Aug 2012   •   23:16

Cel puţin 119 persoane au murit în Coreea de Nord în urma inundaţiilor şi alunecărilor de teren provocate de ploi violente în iulie, a anunţat miercuri agenţia oficială KCNA, în timp ce Crucea Roşie a raportat o nevoie urgentă de ajutor pentru victimele acestor intemperii, informează Agerpres.

Peste 21.000 de persoane au rămas fără adăpost după ultimele inundaţii, ridicând la 84.000 numărul lor total de la începutul inundaţiilor pe 18 iulie, potrivit KCNA.

ONU a estimat în noiembrie anul trecut că trei milioane de nord-coreeni, la o populaţie de 24 de milioane, au nevoie de ajutor alimentar de urgenţă.

Ţara suferă de penurie alimentară cronică şi defrişările sălbatice au lăsat terenul vulnerabil la inundaţii.

Potrivit unui înalt responsabil al guvernului sud-coreean citat de agenţia sud-coreeană Yonhap, Nordul a desfăşurat în zonele cel mai grav afectate elicoptere de luptă, de obicei staţionate în apropiere de frontiera cu Sudul, un semn pentru el al importanţei devastării suferite.

În februarie, Statele Unite au oferit 240.000 de tone de produse alimentare Coreii de Nord în schimbul unui moratoriu asupra programului ei nuclear şi balistic. Dar Washingtonul şi-a retras oferta după ce Phenianul a efectuat un test de lansare a unei rachete în aprilie.

×
Subiecte în articol: Coreea de Nord inundatii morti inundatii ploi
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close