Antena 3 CNN Externe Cel puţin 12 morţi şi opt răniţi într-un atentat comis la Bagdad în ziua alegerilor

Cel puţin 12 morţi şi opt răniţi într-un atentat comis la Bagdad în ziua alegerilor

Cel puţin 12 morţi şi opt răniţi într-un atentat comis la Bagdad în ziua alegerilor
Sursa foto: atentat
07 Mar 2010   •   11:13

Cel puţin 12 persoane au fost ucise şi alte opt au fost rănite duminică, într-un atentat asupra unei clădiri de locuinţe din Bagdad, produs la scurt timp după deschiderea secţiilor de vot pentru alegerile legislative din Irak, potrivit AFP.

O încărcătură de mare putere a explodat lângă o clădire din cartierul Our, aflat în nordul Bagdadului, provocând prăbuşirea imobilului şi moartea a 12 irakieni, conform unor surse din Ministerul de Interne, fără a putea preciza motivul pentru care a fost vizată clădirea.

În cartierul Chourta al-Rabia, situat în sudul capitalei irakiene, patru persoane au murit şi alte opt au fost rănite, într-un alt atentat asupra unei clădiri de locuinţe. Purtătorul de cuvânt al comandamentului militar din Bagdad a afirmat că ambele atacuri sunt acte teroriste.

Tiruri cu obuze de mortier şi mai multe explozii au marcat, duminică, deschiderea birourilor de vot din Irak, în pofida măsurilor de securitate impresionante luate pentru a preveni atacuri ale reţelei al-Qaida.

Aproape 19 milioane de algători urmează să desemneze 325 de deputaţi, pentru un mandat de patru ani, în cursul căruia cei 96.000 de militari americani aflaţi în Irak vor părăsi definitiv ţara, la nouă ani după înlăturarea de la putere a fostului preşedinte irakian Saddam Hussein.

Antena3.ro




×
Subiecte în articol: atentat Bagdad Irak alegeri obuze
Parteneri
Meteorologii au anunțat când scăpăm de ploi
x close