Antena 3 CNN Externe Cel puţin 121 de persoane au murit în urma unui incendiu la o fabrică din Bangladesh

Cel puţin 121 de persoane au murit în urma unui incendiu la o fabrică din Bangladesh

Cel puţin 121 de persoane au murit în urma unui incendiu la o fabrică din Bangladesh
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
25 Noi 2012   •   11:20

Un incendiu declanşat într-o fabrică situată în apropierea capitalei Bangladeshului, Dacca, a provocat moartea a cel puţin 121 de persoane, au anunţat duminică pompierii, citaţi de AFP.
   
Incendiul s-a declanşat sâmbătă noaptea şi sute de muncitori au rămas blocaţi la etajele superioare ale clădirii. Acesta era controlat duminică dimineaţa, după patru ore de luptă cu flăcările, potrivit pompierilor.
   
"Am găsit 112 cadavre duminică dimineaţă", a declarat pentru AFP unul dintre oficialii serviciilor de pompieri, generalul de brigadă Abu Nayeem Mohammad Shahidullah.
   
Nouă cadavre au fost descoperite în timpul nopţii. Bilanţul provizoriu, duminică dimineaţa, era de 121 de victime.
   
"Am găsit cadavre la diferite etaje ale clădirii", a adăugat oficialul citat.
   
Cauzele incendiului care a afectat fabrica Tazreen Fashion, situată la circa 30 de kilometri nord de Dacca, nu sunt cunoscute pentru moment. Multe fabrici de textile din Bangladesh, unde sunt confecţionate haine destinate exportului către ţările occidentale, sunt însă echipate cu circuite electrice defectuoase.
   
La jumătatea lui septembrie, un incendiu produs într-o fabrică de textile din Karachi, capitala economică a Pakistanului, a provocat moartea a aproximativ 300 de muncitori.

×
Subiecte în articol: incendiu foc fabrica Bangladesh bilant muncitori
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close