Antena 3 CNN Externe Cel puţin 13 răniţi şi 32.000 de locuinţe avariate în urma cutremurului din Mexic

Cel puţin 13 răniţi şi 32.000 de locuinţe avariate în urma cutremurului din Mexic

Cel puţin 13 răniţi şi 32.000 de locuinţe avariate în urma cutremurului din Mexic
Sursa foto: Foto: AFP
22 Mar 2012   •   09:03

Cel puţin 13 persoane au fost rănite şi aproximativ 32.000 de locuinţe au fost avariate în urma cutremurului cu maginitudinea de 7,4 care s-a produs marţi în sud-vestul Mexicului, potrivit unui nou bilanţ publicat de autorităţi miercuri, relatează AFP.
   
Cutremurul s-a produs la aproximativ 200 de kilometri de staţiunea balneară Acapulco, la scurt timp după prânz (20.02 ora României), iar epicentrul a fost localizat în regiunea Guerrero (sud), la 25 de kilometri de oraşul Ometepec.
   
Guvernatorul statului, Angel Aguirre, a declarat miercuri presei că "primul bilanţ provizoriu a stabilit că 30.000 de locuinţe au fost avariate de cutremur, iar 800 au fost distruse".

Douăzeci de şcoli şi spitale din patru municipalităţi ale statului, între care Ometepec, au fost avariate, în timp ce alimentarea cu electricitate a fost întreruptă la Tlacoachistlahuaca.
   
Guvernatorul statului vecin Oaxaca, Gabino Cue, a anunţat că  "2.000 de locuinţe au fost avariate în diverse grade, mai multe clădiri publice suferind pagube materiale".
   
Nouă persoane au fost rănite în statul Oaxaca, două în Mexico şi două în regiunea Guerrero, au precizat autorităţile.
   
În Mexico, 250.000 de persoane au rămas fără apă curentă în urma ruperii unei conducte, provocată de seism, a anunţat primarul capitalei, Marcelo Ebrard. Liniile telefonice şi electrice au fost întrerupte, precum şi semafoarele.
   
Acesta este cel mai puternic cutremur care a afectat Mexicul de la seismul din 1985 cu magnitudinea de 8,1, care a provocat mii de morţi în Mexico.

×
Subiecte în articol: Mexic
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close