Antena 3 CNN Externe Cel puţin 14 persoane au murit într-un atentat asupra unei clădiri a poliţiei în nordul Egiptului

Cel puţin 14 persoane au murit într-un atentat asupra unei clădiri a poliţiei în nordul Egiptului

Cel puţin 14 persoane au murit într-un atentat asupra unei clădiri a poliţiei în nordul Egiptului
de M.T.    |    24 Dec 2013   •   10:13

Cel puţin 14 persoane au fost ucise şi alte o sută rănite, marţi dimineaţă, în urma unui atentat cu maşină-capcană asupra unei clădiri a poliţiei din nordul Egiptului, informează AFP, citată de Mediafax.

Majoritatea victimelor atacului produs în capitala provincială Mansura sunt poliţişti, a precizat Omar al-Chaouatfy, guvernatorul provinciei Daqahleya, aflată la o sută de kilometri nord de Cairo.

Responsabilii serviciilor de securitate au precizat că maşina-capcană era încărcată cu câteva zeci de kilograme de explozibil şi că explozia a fost resimţită şi la 20 de kilometri distanţă în delta Nilului.

Bilanţul iniţial al atentatului a raportat nouă morţi, iar surse din cadrul securităţii au precizat că generalul Sami el-Mihi, liderul securităţii provinciei, a fost rănit în timp ce doi dintre colaboratorii săi figurau printre morţi.

Atacurile împotriva forţelor de ordine s-au multiplicat în Egipt după destituirea la 3 iulie a preşedintelui islamist Mohamed Morsi de către armată, care a promis o tranziţie democratică a cărei primă etapă ar trebui să fie un referendum constituţional prevăzut în trei săptămâni.

De la începutul lui iulie, peste o sută de soldaţi şi poliţişti au murit în asemenea atacuri, majoritatea în peninsula Sinai din Nord.

Autorităţile acuză cu regularitate confreria lui Morsi, Fraţii Musulmani, că ajută şi finanţează autorii acestor atacuri.

×
Subiecte în articol: Egipt atentat masina-capcana
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close