Antena 3 CNN Externe Cel puţin 15 morţi într-un asalt împotriva Statului Islamic, în Sri Lanka

Cel puţin 15 morţi într-un asalt împotriva Statului Islamic, în Sri Lanka

Cel puţin 15 morţi într-un asalt împotriva Statului Islamic, în Sri Lanka
Sursa foto: Foto: Captură Antena 3
27 Apr 2019   •   08:33

 Cel puţin 15 persoane, printre care şase copii, au murit în cursul unui asalt al forţelor de securitate din Sri Lanka împotriva unor presupuşi jihadişti,în noaptea de vineri spre sâmbătă, a comunicat poliţia, transmite AFP. 

În timp ce militari şi poliţişti încercau să intre în ceea ce, potrivit informaţiilor lor, era o ascunzătoare a organizaţiei Stat Islamic (SI), la Kalmunai, în estul ţării, trei bărbaţi s-au detonat, omorând trei femei şi şase copii. 

'Alţi trei bărbaţi' au fost găsiţi morţi în afara casei, fiind vorba, probabil, tot despre kamikaze, a explicat poliţia. 

Asaltul a fost dat după un schimb de focuri care a durat mai mult de o oră, a precizat purtătorul de cuvânt al armatei, Sumith Atapattu. 

Poliţia şi armata au comunicat că un civil a murit în acest schimb de focuri. 

Vineri, poliţia a anunţat că a confiscat 150 batoane de dinamită şi un drapel al SI, în cursul unei percheziţii într-un oraş din apropiere, Sammanthurai. Potrivit anchetatorilor, în acelaşi loc ar fi fost înregistrat mesajul video de revendicare a atentatelor din ziua Paştelui catolic, soldate cu 253 de morţi. 

Autorităţile au anunţat vineri că şeful grupului de atentatori, Zahran Hashim, căutat pretutindeni de cinci zile, a murit într-unul din atacurile sinucigaşe. 

'Avem acum informaţii conform cărora în Sri Lanka există în jur de 140 de persoane cu legături cu SI, putem şi le vom elimina pe toate foarte rapid', a declarat preşedintele Maithripala Sirisen.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Sri Lanka SI asalt morti copii
Parteneri
Circulație deviată pe Autostrada A2, din cauza lucrărilor la podul peste brațul Borcea! Anunțul CNAIR
x close