Antena 3 CNN Externe Cel puţin 18 morţi într-un incendiu izbucnit într-un spital COVID din India

Cel puţin 18 morţi într-un incendiu izbucnit într-un spital COVID din India

Cel puţin 18 persoane, printre care şi 16 pacienţi de coronavirus, au murit sâmbătă dimineaţă într-un incendiu devastator izbucnit într-un spital din statul Gujarat, informează autoritățile, citate de DPA.

Cel puţin 18 morţi într-un incendiu izbucnit într-un spital COVID din India
Sursa foto: Hepta
de Gabriel Dano    |    01 Mai 2021   •   09:56

Incendiul a izbucnit într-un spital privat în care erau îngrijiți bolnaii de COVID-19.

"Potrivit informaţiilor pe care le avem, 16 pacienţi şi doi membri ai personalului sanitar au murit în incendiu. În jur de 32 de pacienţi au fost salvaţi de angajaţi ai spitalului şi de pompieri şi mutaţi la spitale din apropiere", a declarat telefonic şeful poliţiei districtuale, Rajendrasinh Chudasama, citat de Agerpres.

Din primele date ale anchetatorilor, incendiul s-a declanşat în urma unui scurtcircuit electric în unitatea de ATI COVID-19 şi a fost stins într-o oră.

Poliţia susţine că deşi cele mai multe decese au fost cauzate de arsuri şi de sufocare, este posibil ca unii pacienţi să fi murit în timp ce se încerca salvarea lor.

Prim-ministrul Narendra Modi a transmis condoleanţe, în timp ce autorităţile din Gujarat au dispus declanşarea unei anchete asupra circumstanţelor tragediei şi au anunţat compensaţii pentru familiile victimelor. Este cel de al cincilea accident în care sunt implicate spitale în ultimele săptămâni în India, care se confruntă cu un al doilea val mortal al pandemiei.

India a înregistrat, sâmbătă, peste 400.000 de noi cazuri de infectare cu Covid-19 în ultimele 24 de ore, o premieră mondială, a anunţat Ministerul Sănătăţii.

401.993 de noi cazuri de infectare au fost anunţaţe, ducând numărul total al infectărilor la 19,1 milioane. Numărul deceselor în ultimele 24 de ore s-a ridicat la 3.523, totalul ajungând la 211.853.

×
Subiecte în articol: India COVID-19
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close