Antena 3 CNN Externe Cel puţin 19 persoane au murit, după ce un elicopter Mi-8 s-a prăbuşit

Cel puţin 19 persoane au murit, după ce un elicopter Mi-8 s-a prăbuşit

Cel puţin 19 persoane au murit, după ce un elicopter Mi-8 s-a prăbuşit
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
22 Oct 2016   •   07:31

Cel puţin 19 persoane şi-au pierdut viaţa în urma prăbuşirii unui elicopter în nord-vestul Siberiei în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, au anunţat anchetatorii care se ocupă de acest caz, scrie AFP.

Un elicopter Mi-8 care transporta 22 de persoane s-a prăbuşit vineri noaptea în exteriorul oraşului Novîi Urengoi, iar "19 persoane au decedat la locul accidentului din cauza rănilor multiple, potrivit primelor informaţii", se arată într-un comunicat al Comitetului de anchetă al Federaţiei Ruse.

Elicopterul se zbura dinspre regiunea Krasnoiarsk din Siberia către oraşul Urengoi, în Districtul autonom Iamalia-Neneţia, când s-a prăbuşit vineri între orele 14.00 şi 15.00 GMT, potrivit anchetatorilor.

Biroul regional al Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă informase anterior despre aterizarea violentă a unui elicopter, vineri, la aproximativ 80 de kilometri de Novîi Urengoi, fără să anunţe dacă s-au înregistrat victime.

Echipele de salvare trimise la faţa locului au reuşit să scoată trei supravieţuitori din resturile elicopterului care au fost internaţi la Novîi Urengoi, potrivit ministerului.

Comitetul de anchetă a declarat că accidentul ar putea avea printre cauze nerespectarea regulilor de securitate în timpul zborului, o problemă mecanică sau condiţiile meteo dificile.

O anchetă criminală a fost deschisă pentru a stabili dacă a fost o încălcare a regulilor de securitate, potrivit aceleiaşi surse.

Ministerul a precizat că ceaţa a împiedicat operaţiunile de căutare la locul accidentului, precum şi operaţiunile de salvare.

Anul trecut, un elicopter similar s-a prăbuşit în apropierea oraşului siberian Igarka, înregistrându-se 15 morţi, reaminteşte AFP.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Cătălin Cîrstou, candidatul comun PSD-PNL în Bucureşti
x close