Antena 3 CNN Externe Cel puţin 63 de morţi şi 250 de răniţi, într-un accident feroviar produs în India

Cel puţin 63 de morţi şi 250 de răniţi, într-un accident feroviar produs în India

Cel puţin 63 de morţi şi 250 de răniţi, într-un accident feroviar produs în India
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
11 Iul 2011   •   08:21

Zi neagră pentru căile ferate din India, care au înregistrat două accidente grave. Cel puţin 63 de oameni, între care doi cetăţeni suedezi, au murit duminică şi 250 au fost răniţi în două accidente feroviare produse în nordul ţării, potrivit AFP.

"Deocamdată am identificat 63 de cadavre, dar credem că sunt şi alţi călători blocaţi în interior", a declarat colonelul A.D.S Dhillon.

Zece vagoane ale unui tren de călători supraaglomerat au deraiat în statul Uttar Pradesh (nord), iar o altă garnitură a deraiat în urma unei presupuse explozii în statul indian Assam, unde se înregistrează violenţe separatiste. Mai multe grupări separatiste sunt active în această regiune, dar poliţia a spus că încă nu se cunoaşte cauza exactă a exploziei.

Reţeaua feroviară indiană este una din cele mai mari din lume. Accidentele sunt aproape zilnice şi au drept cauze principale lipsa de întreţinere şi erorile umane.

Cel mai grav dintre acestea a avut loc în anul 1981, când un tren a căzut într-un curs de apă, în statul Bihar, provocând moartea a 800 de persoane.






×
Subiecte în articol: morti raniti accident feroviar India
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close