Antena 3 CNN Externe Cel puţin 81 de răniţi într-un nou accident feroviar

Cel puţin 81 de răniţi într-un nou accident feroviar

Cel puţin 81 de răniţi într-un nou accident feroviar
Sursa foto: Foto: Twitter
23 Aug 2017   •   11:37

Cel puţin 81 de persoane au fost rănite miercuri în urma deraierii unui tren în nordul Indiei, la numai câteva zile după un accident similar produs în aceeaşi regiune şi soldat cu peste 20 de morţi, informează dpa.

Douăsprezece vagoane ale trenului Kaifiyat Express, care se îndrepta spre New Delhi, au deraiat în apropiere de localitatea Auraiya din statul indian Uttar Pradesh după ce trenul a lovit un camion care traversa calea ferată.

Dintre cele 81 de persoane rănite în accident, patru sunt în stare gravă, a declarat judecătorul districtual din Auraiya, Jai Prakash Sagar.

Purtătorul de cuvânt al companiei feroviare indiene, Gaurav Bansal, a afirmat că doar 43 de pasageri au fost răniţi. El a explicat acest bilanţ prin faptul că nu a fost luaţi în calcul răniţii transportaţi la spitalele locale de către rude sau pe cei care au primit primul ajutor la locul accidentului.

Bansal a menţionat că accidentul s-a produs din cauza 'trecerii neautorizate a căii ferate de către o autobasculantă printr-un loc unde nu exista niciun punct de trecere sau barieră''.

''Mecanicul de locomotivă a fost nevoit să frâneze şi a făcut tot posibilul, dar trenul avea viteză. Impactul puternic a făcut ca vagoanele să sară de pe şine. Mecanicul a fugit de la locul accidentului, dar vom deschide acţiune penală contra lui pentru neglijenţă şi periclitarea vieţii pasagerilor noştri'', Gaurav Bansal.

Luni, patru membri ai conducerii companiei de căi ferate au fost suspendaţi după un accident feroviar soldat cu cel puţin 20 de morţi şi peste 100 de răniţi, tot în statul Uttar Pradesh.

În luna noiembrie, un accident înregistrat în acelaşi stat s-a soldat cu 149 de morţi, acesta fiind cea mai gravă tragedie feroviară din India în ultimii cinci ani.

Principalele cauze ale accidentelor de tren din India sunt vechimea locomotivelor şi a vagoanelor şi întreţinerea deficitară a echipamentelor de rulare.

 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: accident feroviar raniti tren deraiat
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close