Antena 3 CNN Externe Cel puţin opt morţi în urma exploziei unei maşini-capcană în Bogota

Cel puţin opt morţi în urma exploziei unei maşini-capcană în Bogota

Cel puţin opt morţi în urma exploziei unei maşini-capcană în Bogota
Sursa foto: foto: Agerpres
17 Ian 2019   •   18:36

Cel puţin opt ofiţeri de poliţie au fost ucişi într-o explozie care a avut loc joi în incinta Academiei de Poliţie din capitala columbiană Bogota, a anunţat postul RCN, citând Ministerul Apărării din Columbia, informează dpa şi AFP.

Explozia a fost cauzată de o maşină-capcană care a vizat Academia de Poliţie "General Santander", situată în sudul capitalei columbiene. Maşina a forţat intrările spre incinta Academiei, potrivit RCN.

De asemenea, potrivit maiorului Enrique Pena Losa, în urma exploziei au fost răniţi alţi doi oameni.

Explozia a declanşat un incendiu, iar ferestrele clădirilor învecinate au fost sparte. Ambulanţe şi pompieri au sosit la faţa locului. Poliţia a încercuit zona.

Înainte de aceasta, primarul capitalei columbiene, Enrique Penalosa, declara pentru mass-media locale că "cel puţin patru-cinci persoane" au fost ucise în explozie şi că ar putea fi vorba de un atentat cu maşină-capcană.

Columbia nu a mai fost scena unui atac atât de sângeros din 2006, amintesc mass-media columbiene. Deocamdată nu există informaţii cu privire la posibilii autori ai atacului.

Biroul Ombudsmanului a condamnat atacul comis într-o "ţară care încearcă să construiască pacea".

Fostul preşedinte al Columbiei, Juan Manuel Santos, a încheiat un acord de pace cu gherila FARC în 2016. Mult mai mica Armată Naţională de Eliberare (ELN) este încă activă.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Sondaj pentru Primăria Capitalei. Candidaţii care pierd voturi
x close