Antena 3 CNN Externe Cel puţin patru activişti care susţin integritatea Ucrainei sunt deţinuţi în Crimeea

Cel puţin patru activişti care susţin integritatea Ucrainei sunt deţinuţi în Crimeea

Cel puţin patru activişti care susţin integritatea Ucrainei sunt deţinuţi în Crimeea
10 Mar 2014   •   09:50

Cel puţin patru activişti care susţin integritatea Ucrainei sunt deţinuţi în regiunea separatistă ucraineană Crimeea, controlată de către forţe ruse, au declarat mai mulţi activişti dar şi o familie.
   
Informaţia nu a putut fi confirmată de surse independente, din cauza absenţei controlului poliţiei ucrainene subordonate Kievului asupra Peninsulei separatiste Crimeea, informează MEDIAFAX.
   
Un jurnalist ucrainean a declarat că a văzut aproximativ 20 de persoane înarmate care încercuiau două femei, aşezate în genunchi şi cu mâinile legate, în apropiere de satul Armiansk, unul dintre cele două puncte de acces în Crimeea.
   
"Lucrurile lor erau împrăştiate pe drum", a adăugat jurnalistul, care a văzut numeroase autocolante cu mesaje de susţinere faţă de mişcarea proeuropeană de contestare din Piaţa Independenţei (Maidan). El a mai spus că a văzut un tatuaj pe braţul uneia dintre femei, tatuat în memoria manifestanţilor ucişi în cursul reprimării, la Maidan, de către poliţie, la ordinul lui Viktor Ianukovici, destituit de Parlament din funcţia de preşedinte.
   
Grupuri de "autoapărare" alcătuite din susţinători ai anexării Crimeei la Rusia au declarat că resping orice tentativă de "importare" a mişcării de la Maidan în Peninsula Crimeea.
       
În alt incident, Serghii Kovalski, în vârstă de 27 de ani, a declarat că tatăl său, Anatoli, şi alt bărbat, Andrei Şcenkun, au fost răpiţi în timp ce se aflau în gara din Simferopol pentru a prelua materiale în vederea organizării unei manifestaţii de susţinere faţă de autorităţile de la Kiev.
   
Persoanele care i-au răpit fac parte din grupuri de "autoapărare", militanţi proruşi care însoţesc adesea, în Crimeea, forţe ruse, potrivit lui Serghii Kovalski.
   
Contactat telefonic, Ministerul de Interne nu a fost în măsură să confirme sau sã infirme cele două incidente, în contextul în care nu mai controlează, de facto, Crimeea.

×
Parteneri
Şeful Băncii Naţionale, avertisment pentru Guvern
x close