Antena 3 CNN Externe Cel puţin patru insurgenţi, ucişi într-un atac lansat de avioane americane în Pakistan

Cel puţin patru insurgenţi, ucişi într-un atac lansat de avioane americane în Pakistan

Cel puţin patru insurgenţi, ucişi într-un atac lansat de avioane americane în Pakistan
Sursa foto: Foto: m.news24.com
28 Dec 2012   •   20:41

Cel puţin patru "insurgenţi" au fost ucişi vineri, în urma unui atac lansat de avioane americane fără pilot într-o zonă tribală din nord-vestul Pakistanului, au anunţat oficiali din cadrul securităţii, informează AFP.
   
Atacul a ţintit o casă de la Gurbuz, sat situat la aproximativ 65 de kilometri de Miranshah, oraş important din Waziristanul de Nord, district tribal considerat centrul mişcării jihadiste din nordul Pakistanului, în apropiere de Afganistan.   
"Dronele (avioanele fără pilot) au lansat două rachete asupra unei case care părea a fi un centru de antrenament pentru insurgenţi. Patru rebeli au fost ucişi şi alţii doi răniţi", a anunţat un oficial de rang înalt din cadrul securităţii.
   
"Nu avem nicio informaţie cu privire la identitatea persoanelor ucise", a adăugat o altă sursă, precizând că trupurile au fost arse şi nu puteau fi identificate.
   
În ultimii ani, atacurile lansate de drone (avioane fără pilot) au devenit unul dintre principalele instrumente folosite de Washington în strategia sa militară mondială. În timpul administraţiei Obama, atacurile cu avioane fără pilot împotriva talibanilor şi grupărilor afiliate Al-Qaida s-au intensificat în nord-vestul Pakistanului.
   

×
Subiecte în articol: drone al Qaida Al Qaeda
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close