Antena 3 CNN Externe Cel puţin trei persoane au fost ucise şi mai multe rănite în două explozii produse la Mombasa

Cel puţin trei persoane au fost ucise şi mai multe rănite în două explozii produse la Mombasa

Cel puţin trei persoane au fost ucise şi mai multe rănite în două explozii produse la Mombasa
03 Mai 2014   •   23:30

Cel puţin trei persoane au fost ucise şi mai multe rănite, sâmbătă, în două explozii produse în portul kenyan Mombasa, au anunţat oficiali, citaţi de AFP.
   
O explozie a avut loc la Reef Hotel, în cartierul Nyari, iar alta s-a produs într-o staţie de autobuz din cartierul Mwembe Tayari, în apropiere de centrul oraşului, a anunţat Centrul kenyan pentru catastrofe.
   
Ministerul kenyan de Interne a anunţat că trei persoane au fost ucise şi alte zeci rănite într-o staţie de autobuz, la Mwembe Tayari, după ce o grenadă a explodat în mijlocul mulţimii. El a adăugat că un dispozitiv artizanal a explodat în sau în apropiere de Reef Hotel, însă nu a provocat victime.
   
"Am avut două incidente: unul într-o staţie de autobuz, în care trei persoane şi-au pierdut viaţa, iar al doilea, care s-a produs în apropierea unui hotel din Nyali, nu s-a soldat cu victime", a declarat pentru AFP un oficial al poliţiei.
   
Mombasa, al doilea oraş al ţării, situat la Oceanul Indian, este locuit de o importantă comunitate musulmană şi reprezintă unul dintre principalele porturi de intrare în Africa de Est. Liniştia oraşului a fost tulburată în ultimele luni de numeroase acte de violenţă şi atentate.

Guvernul a lansat o vastă ofensivă împotriva islamiştilor care ar avea legături cu rebelii din Al-Shabaab.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close