Antena 3 CNN Externe Cel puţin zece morţi în Egipt, într-un atentat cu maşină-capcană împotriva Armatei

Cel puţin zece morţi în Egipt, într-un atentat cu maşină-capcană împotriva Armatei

Cel puţin zece morţi în Egipt, într-un atentat cu maşină-capcană împotriva Armatei
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
20 Noi 2013   •   10:45

Un atentat cu maşină-capcană a vizat miercuri dimineaţa un convoi al armatei egiptene în Sinai, soldându-se cu cel puţin zece victime, a anunţat un oficial în domeniul securităţii, citat de AFP.
  
Atacul, care s-a soldat şi cu 35 de răniţi, a fost comis lângă oraşul El-Arish, capitala regiunii Sinaiul de Nord, în peninsula în care Egiptul se învecinează cu Israelul şi Fâşia Gaza şi în care atacurile împotriva forţelor de ordine s-au multiplicat după destituirea fostului preşedinte islamist Mohamed Morsi de către armată, la începutul lui iulie.
   
Aceste atacuri aproape zilnice au provocat zeci de morţi în rândul poliţiei şi armatei în toată ţara şi în special în Sinai (nord-est).
   
Guvernul interimar instituit de armată acuză grupările islamiste pro-Morsi că sunt autoarele acestor atacuri.
   
Unele mişcări armate clandestine jihadiste, uneori având legături cu Al-Qaida, au revendicat majoritatea atacurilor, ca represalii, potrivit lor, faţă de reprimarea extrem de sângeroasă a manifestanţilor de către autorităţile instalate de armată, cerând întoarcerea lui Morsi la preşedinţie.
   
Din 14 august, când poliţiştii şi soldaţii au ucis sute de manifestanţi pro-Morsi la Cairo, peste 1.000 dintre ei au murit în timpul manifestaţiilor.
   
Egiptul, care a mobilizat forţe suplimentare la începutul verii pentru a lupta împotriva grupărilor armate din această regiune în mare parte deşertică, afirmă periodic că ucide "terorişti" în această peninsulă care are de multă vreme raporturi tensionate cu puterea.

×
Subiecte în articol: masina-capcana
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close