Antena 3 CNN Externe Cele mai ample proteste din istoria Egiptului. Ministrul egiptean de Externe a demisionat. Obama, îngrijorat de criza politică din Egipt

Cele mai ample proteste din istoria Egiptului. Ministrul egiptean de Externe a demisionat. Obama, îngrijorat de criza politică din Egipt

Cele mai ample proteste din istoria Egiptului. Ministrul egiptean de Externe a demisionat. Obama, îngrijorat de criza politică din Egipt
Sursa foto: Foto: EPA/ Intact Images
02 Iul 2013   •   09:57

14 milioane de egipteni au ieşit în stradă până acum, la cele mai mari proteste din istoria ţării. Fără succes însă, deoarece Mohamed Morsi a respins ultimatumul dat de armată, de a cădea la înţelegere în 48 de ore. Altfel, armata decide care va fi soarta preşedintelui. Până acum, cel puţin 16 oameni au murit şi alte sute de peroane au fost rănite. Una dintre victime şi-a dat duhul chiar în faţa palatului prezidenţial din Cairo.

UPDATE - Preşedintele american Barack Obama l-a sunat marţi pe omologul său egiptean Mohamed Morsi pentru a-i transmite îngrijorarea sa faţă de agravarea crizei politice din Egipt.

UPDATE -  Ministrul egiptean de Externe, Mohammed Kamel Amr, a demisionat, relatează AFP. Amr este cel mai important membru al Cabinetului care părăseşte Guvernul, după demisia, luni, a patru miniştri, între care cel al Turismului, la o zi după manifestaţiile împotriva preşedintelui islamist Mohamed Morsi.



Milioane de egipteni au ieşit în stradă în oraşele egiptene, cerând demisia preşedintelui Mohamed Mursi. Piaţa Tahrir din Cairo a devenit neîncăpătoare, iar rutele de acces spre centru au fost blocate de manifestanţi.

Şeful forţelor armate egiptene a dat un ultimatum de 48 de ore clasei politice pentru a răspunde cerinţelor poporului. Cu toate acestea, liderii islamişti îndeamnă populaţia să iasă masiv în stradă, sfidând avertismentele armatei.

În ultimele zile, sediile Frăţiei Musulmane, partidul preşedintelui Morsi, au fost ţinta mulţimii furioase, care a atacat cu sticle incendiare şi pietre clădirile.

Peste 22 de milioane de egipteni au semnat o petiţie prin care cer demisia preşedintelui şi organizarea alegerilor anticipate, potrivit opoziţiei.


×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close