Antena 3 CNN Externe Cele mai costisitoare catastrofe naturale din lume

Cele mai costisitoare catastrofe naturale din lume

Cele mai costisitoare catastrofe naturale din lume
02 Noi 2012   •   14:15

Patru dintre cele mai costisitoare dezastre naturale au avut loc in Statele Unite in mai putin de 20 de ani. Japonia si China sunt alte doua tari puternic afectate de dezlantuirea naturii.

1. Japonia: Cutremurul de pamant din 11 martie 2011 produs in largul coastelor Japoniei a provocat un accident nuclear si un tsunami devastator. Toate la un loc au antrenat moartea a peste 20.000 de persoane. Este vorba de cea mai costisitoare catastrofa naturala din istorie, din punct de vedere material. Pierderile au fost estimate la aproximativ 210 miliarde de dolari.

2. Statele Unite: Uraganul Katrina care a lovit la 29 august 2005 statul New Orleans este dezastrul care a generat cele mai multe pagube materiale in Statele Unite. El a costat 125 de miliarde de dolari si s-a soldat cu moartea a 1800 de persoane. Drama a facut obiectul unui film realizat in 2006 de Spike Lee. Sapte ani mai tarziu, o alta nenorocire s-a abatut asupra regiunii: uraganul Issac, retrogradat, intr-un final , in categoria de furtuna tropicala. Doua saptamani mai tarziu, presedintele George W. Bush recunostea responsabilitatea guvernului sau.

Citeşte articolul integral pe IncomeMagazine.ro.



×
Parteneri
Hidroelectrica a anunţat perioada în care se transmite indexul în mai 2024
x close