Antena 3 CNN Externe Cele mai frumoase imagini ale ultimelor luni

Cele mai frumoase imagini ale ultimelor luni

Cele mai frumoase imagini ale ultimelor luni
28 Noi 2015   •   14:53
Rar s-a întâmplat ca un material video să adune atâția factori umani, istorici și culturali la un loc, așa cum este cazul acestui filmuleț care a impresionat întreaga lume.

Filmat de un pasager în vârstă de 61 de ani aflat în mașina austriacului Hans Breuer, materialul îl arată pe șofer interpretând un cântec în idiș. Mașina condusă de Hans Breuer este plină de refugiați sirieni, pe care îi transportă în afara Ungariei.

Nu numai contextul crizei refugiaților face ca acest material să fie unul atât de emoționant, dar și faptul că Breuer (care locuiește în Austria) este fiul a doi evrei care au fugit din Germania în anii 1930, fiind la rândul lor refugiați.

Într-un interviu acordat azjewishpost.com, Breuer povestește că a decis să-i ajute pe refugiați după ce a văzut un reportaj despre condițiile groaznice pe care imigranții trebuie să le suporte în tabere.

„Mi s-a făcut rău când am văzut prin ce trec, așa că mi-am întrebat soția dacă nu ar fi cazul să facem ceva. Așa a început totul”, povestește bărbatul.



 

×
Subiecte în articol: imigranti criza imigranţilor
Parteneri
Marcel Ciolacu, prezentat ca "viitorul preşedinte al României"
x close