Antena 3 CNN Externe Cele mai importante tragedii aviatice din Franţa

Cele mai importante tragedii aviatice din Franţa

Cele mai importante tragedii aviatice din Franţa
24 Mar 2015   •   14:39
Franţa este un stat cu o puternică prezenţă în industria aviatică, companii ca Airbus fiind etalon pentru industrie. 
 
Chiar şi aşa, Franţa a fost martora unor accidente aviatice tragice. În ordine cronologică inversă, iată care au fost cele mai importante. 
 
4590 a fost un zbor al Air France, cu un avion Concorde, care trebuia să decoleze de la aeroportul Charles de Gaulle şi să ajungă pe aeroportul JFK, la 25 iulie 2000. 
 
Avionul s-a prăbuşit într-un hotel din Gonesse, Franţa. 100 de pasageri şi nouă membri ai echipajului de zbor au murit în acel moment, dar şi patru civili, care se aflau în hotelul lovit. 
 
De asemenea, 8969 a fost un zbor al Air France, deturnat la 24 decembrie 1994 de către un grup de terorişti islamişti, la aeroportul Boumedienne, din Algeria. 
 
Trei pasageri au fost ucişi şi teroriştii planificau să detoneze avionul cu totul. Trupele franceze antitero au intervenit la timp şi au reuşit să stopeze o tragedie. 
 
Un alt incident istoric care a avut loc pe teritoriul Franţei este prăbuşirea cursei 296 Air France. Aceasta a avut loc la 26 iunie 1988 şi a fost cu atât mai importantă cu cât a avut loc în cadrul unei demonstraţii. 
 
Avionul, care zbura la o altitudine de 33 de metri, cu roţile de aterizare deschise, a "periat" mai mulţi copaci de la finalul pistei de aterizare şi apoi s-a prăbuşit. 3 oameni au murit. Aceasta a fost prima prăbuşire a unui model Airbus A320. 
 
Iată şi restul de incidente aviatice importante din Franţa: 
 
  • Derby Aviation C47 - s-a prăbuşit într-un masiv din Munţii Pirinei. 34 de oameni au murit. 
  • Turkish Airlines, zborul 981 - s-a prăbuşit în Ermenonville, Franţa, la 3 martie 1974. 
  • Varig, zborul 820 - s-a prăbuşit în apropiere de Orly, Franţa. 
  • Ai France F-BHSM - s-a prăbuşit la decolara din Orly. 
  • Ai Inter, zbor 138 - s-a prăbuşit în apropiere de Mont Sainte-Odile, în timpul manevrelor de aterizare, la Strasbourg. 
  • ×
    Parteneri
    Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
    x close