Antena 3 CNN Externe Cele mai multe cazuri de gripă porcină vor fi înregistrate la începutul primăverii

Cele mai multe cazuri de gripă porcină vor fi înregistrate la începutul primăverii

Cele mai multe cazuri de gripă porcină vor fi înregistrate la începutul primăverii
16 Aug 2009   •   17:21

Vârful îmbolnăvirilor cu AH1N1 va avea loc în perioada februarie ? aprilie anul viitor, susţine Geza Molnar, consilier al ministrului Sănătăţii. Acesta avertizează că rata de infectare a populaţiei ar putea creşte treptat, odată cu venirea românilor care lucrează în străinătate, încheierea concediilor şi începerea şcolilor.

Molnar afirmă însă că reţeaua de supraveghere este bine pusă la punct şi speră că lucrurile nu vor scăpa de sub control.

Între timp, autorităţile sanitare britanice au avertizat neurologii să fie în alertă în momentul declanşării campaniei de vaccinare împotriva virusului AH1N1. Ei amintesc de un vaccin similar care este suspectat că a provocat o boală neurologică rară şi decesul a 25 de persoane în anul 1976, în Statele Unite. Vaccinul era asociat sindromului Guillain-Barre, boală care atacă nervii periferici şi provoacă paralizie şi incapacitatea de a respira.

La noi în ţară mai este puţin până se face vaccinul. Autorităţiile se aşteaptă însă ca numărul bolnavilor de gripă porcină să crească puţin în această toamnă, iar la sfârşitul iernii şi începutul primăverii să atingă un vârf.

Numărul pacienţilor diagnosticaţi cu gripă porcină în România a ajuns în prezent la 238. Primul caz de infectare cu virusul AH1N1 din România a fost confirmat pe 23 mai, la o tânără întoarsă din SUA.

La nivel mondial, până în prezent au fost înregistrate peste 177.000 de cazuri. Dintre acestea, mai mult de 1.400 s-au soldat cu decese.

Antena3.ro


×
Subiecte în articol: AH1N1 virus gripa porcina
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close