Antena 3 CNN Externe Celebra gorilă Koko a murit la 46 de ani

Celebra gorilă Koko a murit la 46 de ani

Celebra gorilă Koko a murit la 46 de ani
22 Iun 2018   •   13:18

Gorila Koko, despre care se spune că a fost capabilă să comunice folosind peste 1,000 de semne, a murit în California la vârsta de 46 de ani.

Instructorii au învățat-o o versiune a limbii semnelor americane și spun că ea a folosit limbajul pentru a transmite gânduri și sentimente precum un om. Abilitățile gorilei, care de asemenea înțelegea limba engleză vorbită, au fost documentate de psihologul de animale, Francine Paterson.

Gorila a adoptat și a numit animale de companie, inclusiv o pisică pe care a numit-o All Ball.

"Koko, gorila cunoscută pentru stăpânirea extraordinară a limbajului semnelor și ambasadorul principal pentru specia care se află pe cale de dispariție a decedat în somn la vârsta de 46 de ani", a anunțat un comunicat de presă al Fundației Gorilla.

"Koko a mișcat viața a milioane de oameni ca ambasador al gorilelor și  a fost o pictogramă pentru comunicarea și empatia din mediul înconjurător. A fost iubită și ne va fi extrem de dor de ea", a adăugat fundația.

Gorila, despre care se spune că avea un IQ cuprins între 75 și 95, putea înțelege 2,000 de cuvinte de engleză vorbită. IQ-ul mediu al oamenilor este de 100, iar majoritatea au un scor intre 85 și 115.

Sursă: BBC

×
Subiecte în articol: deces a murit
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close