Antena 3 CNN Externe Celebru diamant albastru, expus la Washington, pentru prima dată după 50 de ani (VIDEO)

Celebru diamant albastru, expus la Washington, pentru prima dată după 50 de ani (VIDEO)

Celebru diamant albastru, expus la Washington, pentru prima dată după 50 de ani (VIDEO)
Sursa foto: Diamant
29 Ian 2010   •   23:01

Un celebru diamant albastru a fost expus, pentru prima dată după 50 de ani, la Washington. Nestemata va putea fi admirată de public până la 1 august. Măsurile de securitate luate cu ocazia marelui eveniment au fost dintre cele mai aspre, pe măsura celor 31 de carate ale diamantului.

Povestea diamantului albastru începe încă din 1664, când regele Philip al IV-lea al Spaniei i l-a oferit fiicei sale, Margarita Teresa, la puţin timp după căsătoria acesteia cu împăratul Leopold I al Austriei.

În 1772, diamantul a intrat în posesia familiei Wittelsbach din Bavaria. În 1931, a ajuns în proprietatea casei de licitaţii Christie's, dar a dispărut înainte de a fi scos la vânzare.

Diamantul Wittesbach-Graff a apărut din nou în Belgia în 1951 şi a fost prezentat, în 1958, în cadrul expoziţiei universale de la Bruxelles. În 2008, şlefuitorul de diamante Laurence Graff a cumpărat bijuteria cu ocazia unei licitaţii organizate la Londra, pentru suma record de 24,3 milioane de dolari.

"Aceasta este cea mai remarcabilă piatră din cariera mea. Reprezintă un fel de apogeu al tuturor pietrelor care mi-au trecut prin mână, după cum am mai spus, nu este doar cea mai frumoasă, dar este cu siguranţă cea mai valoroasă", spune Laurence Graff.

În acel moment, diamantul cântărea 35,56 de carate, dar a pierdut patru carate după ce a fost şlefuit din nou, pentru a-i scoate în evidenţă albastrul perfect.

Wittelsbach-Graff poate fi admirat alături de un alt diamant albastru la fel de faimos, de 45,52 de carate, cunoscut sub numele de Hope. Diamantul Wittesbach-Graff va fi expus la Washington timp de şase luni.



Antena 3

×
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close