Antena 3 CNN Externe Celula teroristă implicată în atentatele de la Paris, trimisă în judecată

Celula teroristă implicată în atentatele de la Paris, trimisă în judecată

Celula teroristă implicată în atentatele de la Paris, trimisă în judecată
24 Mar 2016   •   20:40

Justiţia belgiană a dispus joi trimiterea în judecată a 16 persoane care au făcut parte din celula teroristă de la Verviers, condusă de Abdelhamid Abaaoud, jihadistul implicat şi în atentatele de la Paris şi care a fost ucis pe 18 noiembrie în timpul unei operaţiuni a poliţiei franceze, transmite Agerpres

Pe 15 ianuarie, forţele speciale belgiene au luat cu asalt casa din Verviers (oraş din estul Belgiei), unde această celulă îşi stabilise cartierul general, operaţiunea soldându-se cu moartea a doi jihadişti, Sofiane Amghar şi Khalid Ben Larbi, un al treilea fiind arestat după ce a încercat să fugă ieşind pe fereastră. 

Indivizii trimişi în judecată sunt bănuiţi a fi complici ai jihadiştilor, dar numai 4 dintre cei 16 se află în arest preventiv. Data procesului încă nu a fost fixată, iar identitatea suspecţilor este păstrată confidenţială de autorităţi. 

Cei doi jihadişti ucişi pe 15 ianuarie, stabiliţi în cartierul musulman bruxellez Molenbeek, la fel ca Abdelhamid Abaaoud, s-au alăturat grupării Statului Islamic în Siria în anul 2014, ei revenind ulterior în Belgia. Deşi Abaaoud i-a atenţionat să fie precauţi, ei au vorbit despre planurilor lor teroriste în timp ce locaţia unde se aflau era sub ascultare, iar interceptarea acestei discuţii a permis intervenţia în forţă a trupelor speciale. 

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close