Antena 3 CNN Externe Soldații ruși i-au rugat pe localnicii din Zaporojie să-i lase să fotografieze centrala nucleară, pentru a raporta șefilor că au cucerit-o

Soldații ruși i-au rugat pe localnicii din Zaporojie să-i lase să fotografieze centrala nucleară, pentru a raporta șefilor că au cucerit-o

Soldații ruși i-au rugat pe localnicii din Zaporojie să îi lase să fotografieze centrala nucleară, pentru a le raporta șefilor lor că ei o controlează.

Soldații ruși i-au rugat pe localnicii din Zaporojie să-i lase să fotografieze centrala nucleară, pentru a raporta șefilor că au cucerit-o
Sursa foto: Hepta
de Andreea Ştefan    |    03 Mar 2022   •   14:09

Miercuri, s-a anunțat faptul că locuitorii din Energodar au oprit un convoi de soldați ai Federației Ruse.

Populația civilă a orașului a blocat calea invadatorilor și nu i-a lăsat să treacă la centrala nucleară Zaporojie.

Cu puțin timp în urmă au apărut informații despre o nouă solicitare din partea inamicilor ruși.

Ei i-au convins pe locuitori să-i lase să intre în oraș pentru a face fotografii pe fundalul ZNPP, pentru a le trimite conducerii armatei ruse, astfel încât să pară că ei controlează acum centrala nucleară, informează Unian.

Șeful NNEGC ”Energoatom”, Petr Kotin, a împărtășit informațiile relevante.

”Astăzi, situația este de așa natură încât invadatorii ruși de acolo vin în încercarea de a negocia cu conducerea orașului.

Ei spun că au o sarcină din partea conducerii lor de a ocupa Energodar și centrala nucleară din Zaporojie. Aceștia au spus că trebuie doar să intre în oraș, să facă o poză pe fundalul centralei nucleare de la Zaporojie și să trimită un raport corespunzător conducerii lor, Ministerul armatei ruse, pentru a propaga că ei controlează centrala. După aceea, se presupune că vor părăsi facilitățile noastre”, a declarat Petr Kotin.

Șeful NNEGC a subliniat că centrala nucleară ”nu este o jucărie” și că ocupanții încalcă toate acordurile și convențiile prin încercările lor de a sechestra centrala nucleară.

×
Subiecte în articol: centrala nucleara Război Ucraina Rusia
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close