Antena 3 CNN Externe Situația de la centrala nucleară Zaporojie, discutată de urgență la ONU

Situația de la centrala nucleară Zaporojie, discutată de urgență la ONU

Consiliul de Securitate al Organizației Națiunilor Unite organizează, joi, o reuniune de urgență pentru a discuta situația centralei nucleare ucrainene de la Zaporojie, în legătură cu care Kievul şi Moscova se acuză reciproc că au bombardat-o.

Situația de la centrala nucleară Zaporojie, discutată de urgență la ONU
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Aug 2022   •   21:55

Informația vine din surse diplomatice, citate de presa internațională.

O sursă apropiată președinției Consiliului de Securitate a precizat că reuniunea va avea joi, 11 august, la ora locală 15:00 (ora 22:00 în România).

O altă sursă de la sediul ONU din New York a menționat că reprezentanții celor 15 țări din Consiliul de Securitate se vor reuni joi după-amiază la cererea Rusiei, care dispune de drept de veto, la fel cu ceilalți patru membri permanenți, SUA, Regatul Unit al Marii Britanii, Franța și China.

China este țara care deține în luna august președinția Consiliului de Securitate.

Cel puțin 13 persoane au murit din cauza bombardamentelor în noaptea de marți spre miercuri în zona din jurul centralei nucleare de la Zaporojie (foto), cea mai mare astfel de centrală din Europa.

G7, grupul țărilor cel mai puternic industrializate, a acuzat miercuri Moscova că pune în pericol regiunea ucraineană din jurul centralei Zaporojie și a cerut ca rușii să redea Kievului controlul acestui obiectiv nuclear.

×
Subiecte în articol: Zaporojie
Parteneri
51% dintre românii care voiau să lucreze în armată au fost respinş
x close