Antena 3 CNN Externe Primul centru de dependență de jocuri din Anglia a fost luat cu asalt de ”pacienți”

Primul centru de dependență de jocuri din Anglia a fost luat cu asalt de ”pacienți”

Peste o treime dintre pacienţi au rămas pe lista de aşteptare după ce trimiterile s-au dublat în ultimul an. Aproximativ 70% dintre cei trataţi au avut vârsta de 18 ani sau mai puţin. Tratamentele evit interzicerea dispozitivelor, în schimb impun o limită de două ore pe zi.

Primul centru de dependență de jocuri din Anglia a fost luat cu asalt de ”pacienți”
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    22 Dec 2021   •   15:11

Mai mult de o treime dintre pacienţii trimişi la primul centru de dependenţă de jocuri din Marea Britanie încă aşteaptă să fie trataţi, după ce s-a dublat cererea în timpul pandemiei.

Aproximativ 70% dintre cei trataţi de când s-a deschis au avut vârsta de 18 ani sau mai puţin şi aproape 90% au fost bărbaţi, potrivit datelor împărtăşite de centru, care a fost lansat la câteva luni după ce Organizaţia Mondială a Sănătăţii a clasificat "tulburarea de joc" ca fiind o afecţiune de sănătate mintală.

Profesoara Henrietta Bowden-Jones, directoarea centrului, a avertizat că trebuie să îşi tripleze forţa de muncă pentru a trata cei peste 100 de pacienţi de pe lista de aşteptare şi pentru a face faţă cererii viitoare, care se aşteaptă să crească în 2022.

În prezent, centrul poate trata 50 de pacienţi pe an. Tratamentele evit interzicerea dispozitivelor, în schimb impun o limită de două ore pe zi şi recompensează comportamentele pozitive, cum ar fi terminarea temelor pentru acasă sau exerciţiile fizice, cu jocuri, informează Mediafax.

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close