Antena 3 Externe Primul centru de dependență de jocuri din Anglia a fost luat cu asalt de ”pacienți”

Primul centru de dependență de jocuri din Anglia a fost luat cu asalt de ”pacienți”

de Alexandra Ionescu    |    22 Dec 2021   •   15:11
Primul centru de dependență de jocuri din Anglia a fost luat cu asalt de ”pacienți”
Sursa foto: Getty Images

Peste o treime dintre pacienţi au rămas pe lista de aşteptare după ce trimiterile s-au dublat în ultimul an. Aproximativ 70% dintre cei trataţi au avut vârsta de 18 ani sau mai puţin. Tratamentele evit interzicerea dispozitivelor, în schimb impun o limită de două ore pe zi.

Mai mult de o treime dintre pacienţii trimişi la primul centru de dependenţă de jocuri din Marea Britanie încă aşteaptă să fie trataţi, după ce s-a dublat cererea în timpul pandemiei.

Aproximativ 70% dintre cei trataţi de când s-a deschis au avut vârsta de 18 ani sau mai puţin şi aproape 90% au fost bărbaţi, potrivit datelor împărtăşite de centru, care a fost lansat la câteva luni după ce Organizaţia Mondială a Sănătăţii a clasificat "tulburarea de joc" ca fiind o afecţiune de sănătate mintală.

Profesoara Henrietta Bowden-Jones, directoarea centrului, a avertizat că trebuie să îşi tripleze forţa de muncă pentru a trata cei peste 100 de pacienţi de pe lista de aşteptare şi pentru a face faţă cererii viitoare, care se aşteaptă să crească în 2022.

În prezent, centrul poate trata 50 de pacienţi pe an. Tratamentele evit interzicerea dispozitivelor, în schimb impun o limită de două ore pe zi şi recompensează comportamentele pozitive, cum ar fi terminarea temelor pentru acasă sau exerciţiile fizice, cu jocuri, informează Mediafax.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close