Antena 3 CNN Externe Centru interactiv pentru vizitatori, la depozitul pentru deseuri nucleare de la Kozlodui

Centru interactiv pentru vizitatori, la depozitul pentru deseuri nucleare de la Kozlodui

Centru interactiv pentru vizitatori, la depozitul pentru deseuri nucleare de la Kozlodui
Sursa foto: Foto: stopco2.ro
20 Oct 2011   •   10:44

Ministerul Mediului de la Sofia a decis să doteze depozitul pentru deşeuri nucleare de la Kozlodui cu un centru interactiv pentru vizitatori „menit sa popularizeze proiectul", informează Agerpres.

Astfel, noi specii de copaci vor fi plantate în zona depozitului, unde va fi creat un parc forestier şi un centru de vizitatori. Turiştii vor primi informaţii despre biodiversitatea zonei, precum şi despre activitatea depozitului şi vor putea să monitorizeze permanent mediul din zonă.

Capacitatea depozitului va fi de 138.200 de metri cubi sau 345.500 de tone şi vor fi depuse numai deşeuri mediu şi slab radioactive, şi nu combustibil nuclear utilizat.

Bulgaria s-a angajat în faţa Comisiei Europene să finalizez până în 2015 construirea depozitului. Proiectul va fi finanţat parţial cu fonduri europene, alocate Bulgariei drept recompensă pentru închiderea a patru din cele şase reactoare ale centralei nucleare de la Kozlodui.

Proiectul pentru construirea unui depozit pentru deşeuri radioactive a provocat proteste în Romania. În iulie, aproximativ 150 de locuitori ai oraşului Bechet au protestat insistând ca proiectul să nu fie realizat.


×
Subiecte în articol: centrala nucleara Bulgaria
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close