Antena 3 CNN Externe Centrul Madridului, blocat de agricultorii care cer reglementarea pieţii agricole

Centrul Madridului, blocat de agricultorii care cer reglementarea pieţii agricole

Centrul Madridului, blocat de agricultorii care cer reglementarea pieţii agricole
Sursa foto: Madrid
21 Noi 2009   •   19:50

Mii de agricultori au blocat sâmbătă centrul Madridului. Oamenii reclamă preţurile mici oferite de distribuitori care i-au adus în pragul falimentului. Fermierii cer guvernului să reglementeze piaţa agricolă şi spun că au nevoie de subvenţii pentru a putea ieşi din criză.

Disperaţi de situaţia în care au ajuns, mii de fermieri şi crescători de animale au venit din întreaga ţară să protesteze în centrul Madridului, cu speranţa că vocile lor vor fi luate în consideraţie. Agricultorii atrag atenţia că, în vreme ce preţurile combustibililor au crescut, cele ale produselor lor au rămas neschimbate.

"Cerem soluţii pentru zona rurală din Spania. Vrem soluţii prin care să se rezolve problemele cauzate de preţurile prea mari. În plus, vrem măsuri financiare, precum alte sectoare din Spania, pentru a putea depăşi criza", spune liderul sindical Pedro Barato.

Organizaţiile care au organizat protestul spun că veniturile reale au scăzut cu 26% în ultimii cinci ani şi au amintit că peste 120.000 de locuri de muncă din acest sector au fost desfiinţate.

În afara unor preţuri mai mari pentru produsele lor şi a unei reglementări a pieţei, oamenii mai cer guvernului de la Madrid şi un plan de finanţare a sectorului. Agricultura reprezintă circa 3% din Produsul Intern Brut spaniol.

Antena 3

×
Subiecte în articol: Madrid
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close