Antena 3 CNN Externe Centurile de siguranţă le-au provocat leziuni interne pasagerilor avionului prăbuşit în Amsterdam

Centurile de siguranţă le-au provocat leziuni interne pasagerilor avionului prăbuşit în Amsterdam

Centurile de siguranţă le-au provocat leziuni interne pasagerilor avionului prăbuşit în Amsterdam
Sursa foto: Avion prabusit Amsterdam
26 Feb 2009   •   15:39

Centurile de siguranţă din avionul care s-a prăbuşit în Olanda le-au provocat pasagerilor leziuni interne. Directorul spitalului unde au fost internaţi răniţii spune că oamenii nu şi-au dat seama că avionul are probleme şi au fost luaţi prin surprindere de prăbuşire.
Nouă oameni au murit şi alţi 80 au fost răniţi, în urma accidentului ce a avut loc înainte de aterizarea în Amsterdam. Cu o săptămână înainte de producerea accidentului, compania Turkish Airlines a fost acuzată că nu menţine avioanele în stare perfectă de funcţionare.
Directorul spitalului în care au fost duşi o parte din cei 25 de răniţi grav în accidentul aviatic din Amsterdam, Willem Schreuder, a dat detalii despre leziunile suferite de oameni.
"Din cauza impactului puternic, oamenii au leziuni interne provocate de centurile de siguranţă, precum şi alte contuzii din cauza scaunelor care s-au deformat", a declarat Schreuder.
Doctorul spune că niciunul dintre pasagerii răniţi nu mai este în pericol de moarte.
"Am preluat 13 oameni răniţi în două sau trei ore. Unul dintre ei era grav rănit, în pericol de moarte. Şi-a revenit acum şi se află într-o stare bună", a mai declarat directorul spitalului.
Avionul de tip Boeing 737 s-a prăbuşit, miercuri, la 500 de metri de pista aeroportului Schiphol, cel mai mare din Olanda. În momentul impactului, aparatul s-a rupt în trei bucăţi.
Cei mai mulţi dintre supravieţuitori au ieşit din avion prin spărturile din fuzelaj. Potrivit experţilor, faptul că avionul s-a prăbuşit pe pământul moale a avut un mare avantaj.
Cauzele accidentului vor fi anunţate de anchetatori în următoarele săptămâni.
Antena 3

×
Subiecte în articol: accident aviatic Amsterdam victime Olanda
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close