Antena 3 CNN Externe Cercetător american: Nu Moise a despărţit apele, ci vântul

Cercetător american: Nu Moise a despărţit apele, ci vântul

Cercetător american: Nu Moise a despărţit apele, ci vântul
Sursa foto: Foto: ramdasstapes.org
22 Sep 2010   •   17:30

Moise nu a despărţit apele, ci vântul. Este explicaţia dată de un cercetător american care spune că fenomenele meteorologice au format unul dintre cele mai cunoscute miracole din Vechiul Testament.

Potrivit Scripturii, Moise şi Israeliţii erau urmăriţi de soldaţii faraonului când au ajuns la Marea Roşie. Nu exista cale de scăpare aşa că, printr-o intervenţie divină, apele au fost despărţite. Cercetătorii au spus, iniţial, că pe fundul apei se afla un banc de nisip care a fost descoperit după ce apele au fost bătute de vânt. Greu de crezut într-o perioadă atât de scurtă de timp, spun acum specialiştii americani.

Cercetătorii au acum o altă explicaţie. "Atunci când a bătut vântul, apa s-a deplasat în aceste direcţii şi s-a despărţit în locul în care îşi schimbase forma. Aşa că apa era pe ambele părţi şi oamenii au putut traversa în mers sau fugind. Când vântul se opreşte, apa revine la forma iniţială", explică specialiştii.

Fenomenul, spun americanii, exte perfect explicabil şi a mai avut loc în zonă. Cu toate acestea, oamenii sunt convinşi că liderii religioşi nu se vor grăbi să le adopte teoria.

Antena 3

 

×
Subiecte în articol: vant mare
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close