Antena 3 CNN Externe Cercetător NASA, acuzat de spionaj, după ce a divulgat informaţii clasificate unor agenţi sub acoperire

Cercetător NASA, acuzat de spionaj, după ce a divulgat informaţii clasificate unor agenţi sub acoperire

Cercetător NASA, acuzat de spionaj, după ce a divulgat informaţii clasificate unor agenţi sub acoperire
20 Oct 2009   •   15:44

Spionaj la nivel înalt în Statele Unite. Un cercetător de la NASA a fost contactat de agenţi FBI sub acoperire şi a furnizat informaţii clasificate despre sateliţii americani. El riscă acum închisoarea pe viaţă.

Cercetătorul american Stewart David Nozette lucra pentru Nasa, Pentagon şi Casa Albă. A fost contactat de FBI iar poliţistul s-a dat drept agent al Mossad, serviciul secret israelian. Imediat, bărbatul a acceptat să îi ofere informaţii clasificate pentru cel mult 10.000 de dolari, suma maximă care poate fi câştigată fără a fi declarată la fisc. Bărbatul a lucrat în energie, comunicaţii prin satelit sau chiar la un proiect privind un radar care să depisteze apă pe lună. Vecinii săi spun că cercetătorul era un om destul de ciudat.

Nozette s-a întâlnit de două ori cu aşa-zisul agent Mossad. I-a furnizat acestuia informaţii clasificate şi a primit 2.000, respectiv 9.000 de dolari după ce a oferit detalii privind sateliţii americani. Cercetătorul ar fi propus chiar să furnizeze informaţii despre arme nucleare, sateliţi militari şi alte sisteme de armament dacă primea, în schimb, un paşaport israelian pe care l-ar fi folosit pentru a se retrage apoi în această ţară.

Omul de ştiinţă este acuzat acum de tentativă de spionaj şi riscă închisoare pe viaţă, dacă va fi găsit vinovat.

Antena 3

×
Subiecte în articol: FBI NASA cercetator spionaj
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close