Antena 3 CNN Externe Cercetătorii avertizează China asupra unui focar colosal de COVID-19

Cercetătorii avertizează China asupra unui focar colosal de COVID-19

China s-ar putea confrunta cu peste 630.000 de infecții cu COVID-19 pe zi dacă ar renunța la politicile de toleranță zero prin ridicarea restricțiilor de călătorie, potrivit unui studiu realizat de matematicienii de la Universitatea din Beijing.

Cercetătorii avertizează China asupra unui focar colosal de COVID-19
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    28 Noi 2021   •   13:40

Noile cazuri zilnice ale Chinei ar ajunge la cel puțin 637.155 dacă ar adopta strategia de pandemie a SUA, se arată în raport.

Cazurile zilnice ar atine 275.793 dacă China ar urma aceeași abordare ca Marea Britanie și 454.198 dacă ar imita Franța.

”Estimările au dezvăluit posibilitatea reală a unui focar colosal, care aproape sigur ar induce o povară inabordabilă asupra sistemului medical”, se arată în raport.

”Descoperirile noastre au ridicat un avertisement clar că, decocamdată nu suntem pregătiți să îmbrățișăm strategii de ”deschidere” bazate exclusiv pe ipoteza imunității de turmă indusă de vaccinare, susținută de anumite țări occidentale”.

Matematicienii au avertizat că estimările lor se bazează pe calcule aritmetice de bază și că sunt necesare modele mai sofisticate pentru a studia evoluția pandemiei, în cazul în care restricțiile de călătorie ar fi ridicate.

China a menținut o politică de toleranță zero față de COVID-19, spunând că importanța de a limita cazurile locale atunci când acestea sunt depistate, depășește perturbările cauzate de eforturile de a urmări, izola și trata persoanele infectate, informează Mediafax.

China a raportat 23 de noi cazuri confirmate de coronavirus pentru 27 noiembrie, în scădere față de 25, cu o zi înainte.

OMS a desemnat vineri o nouă variantă de COVID-19 detectată în Africa de Sud, cu un număr mare de mutații, ca fiind ”îngrijorătoare”, determinând unele țări să impună restricții de călătorie.

×
Subiecte în articol: China focar COVID-19 coronavirus pandemie studii
Parteneri
51% dintre românii care voiau să lucreze în armată au fost respinş
x close