Antena 3 CNN Externe Cercetătorii italienii susțin că au descoperit un vaccin împotriva cancerului. Folosește un virus ca un cal troian

Cercetătorii italienii susțin că au descoperit un vaccin împotriva cancerului. Folosește un virus ca un cal troian

Un grup de cercetători din Italia transmite că a descoperit un vaccin anti-cancer capabil să declanșeze răspunsuri imune la tumori și care ar putea spori eficacitatea medicamentelor de imunoterapie.

Cercetătorii italienii susțin că au descoperit un vaccin împotriva cancerului. Folosește un virus ca un cal troian
Sursa foto: Pixabay
de Mia Lungu    |    11 Aug 2022   •   22:38

Vaccinul folosește un virus ca un cal troian și instruiește sistemul imunitar să identifice celulele canceroase, au precizat cercetătorii, potrivit publicației locale ANSA, citată de G4Media.

Atunci când au fost efectuate teste pe 12 pacienți cu un subtip de cancer de colon în fază de metastază, vaccinul s-a dovedit eficient în asociere cu un medicament imunoterapeutic.

"Consider că tehnica de realizare a acestor vaccinuri a fost în mod cert dovedită și că datele obținute în cadrul primelor studii clinice sunt foarte promițătoare. Există acum o posibilitate concretă de a crea noi vaccinuri care vor fi eficiente împotriva multor alte tipuri de cancer", a declarat șefa laboratorului Armenise-Harvard, Luigia Pace, citată de ANSA.

Descoperirea a fost ilustrată într-un articol publicat în revista Science Translational Medicine și a fost realizată în colaborare cu compania de biotehnologie elvețiano-italiană Nouscom.

×
Subiecte în articol: cercetatori vaccin cancer virus
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close