Antena 3 CNN Externe Cercetătorii britanici au dezvoltat un medicament care tratează formele ereditare de cancer la sân

Cercetătorii britanici au dezvoltat un medicament care tratează formele ereditare de cancer la sân

Cercetătorii britanici au dezvoltat un medicament care tratează formele ereditare de cancer la sân
Sursa foto: control
02 Iun 2009   •   14:25

Oamenii de ştiinţă britanici au dezvoltat un nou medicament capabil să stopeze procesul de creştere a tumorilor mamare, ba chiar să le elimine.

Potrivit The Times , tratamentul cu acest medicament şi-a dovedit eficienţa în 40% din cazurile studiate.

Medicamentul se numeşte Olaparid şi este produs de AstraZeneca. Olaparid blochează o proteină din celulele canceroase şi le distruge capacitatea de a-şi repara propriul ADN.

Cercetătorii au studiat 54 de femei care se confruntau cu forme avansate de cancer la sân. În cazul a 40% dintre acestea, procesul de dezvoltare a tumorilor a fost stopat. Au existat şi cazuri în care tumoarea a dispărut complet.

Studiul s-a desfăşurat în spitale din Marea Britanie, Europa, Statele Unite şi Australia. 27 dintre paciente au luat zilnic câte o doză de 100 mg de olaparib, iar celelalte 27 de bolnave au luat doze de 400 mg olaparib.

În Marea Britanie, sunt înregistrate aproximativ 46.000 de cazuri de cancer la sân, în fiecare an. 5% dintre cazuri sunt provocate de mutaţiile genetice BRCA-1 şi BRCA-2.

?Sperăm ca acest medicament să poată ajuta femeile care se confruntă cu forme de cancer provocate de mutaţiile genei BRCA?, a spus Andrew Tutt, coordonatorul studiului.

Antena3.ro


×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close