Antena 3 CNN Externe Cereale ucrainene furate de Rusia se află deja în Mediterană, cu destinația Siria

Cereale ucrainene furate de Rusia se află deja în Mediterană, cu destinația Siria

O parte semnificativă a cerealelor furate din Ucraina se află pe nave de marfă uscată sub pavilion rusesc în Marea Mediterană.

Cereale ucrainene furate de Rusia se află deja în Mediterană, cu destinația Siria
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    10 Mai 2022   •   17:39

Serviciile de informații au remarcat că cea mai probabilă țară de destinație a mărfurilor este Siria. ”De acolo, cerealele pot fi introduse ilegal în alte țări din Orientul Mijlociu”, se arată în raport.

Serviciul de informații a mai raportat că în Pologi, regiunea Zaporizhia, semințele de cereale și de floarea soarelui, aflate în depozit, sunt pregătite pentru transportul în Federația Rusă.

În acest scop, recolta din Energodar este confiscată, aceasta va fi trimisă în direcția Kamenka Dneprovskaia. "Sub protecția armatei, a plecat un convoi de camioane rusești Kamaz și DAF încărcate cu cereale. Destinația finală a convoiului este Crimeea ocupată", a spus agenția de informații.

De asemenea, 1.500 de tone de cereale au fost exportate de transportatorii de cereale (Krymzernotrans) din Malaya Lepetikha, regiunea Herson, în Crimeea ocupată. „Există informații că, pe lângă cereale, ocupanții exportă în Crimeea volume mari de legume furate în Ucraina - sfeclă, cartofi, varză”, a spus serviciul de informații, potrivit Unian.

Prim-viceministrul Politicii Agrare și Alimentației al Ucrainei, Taras Visotski, a denunțat faptul că rușii au exportat deja câteva sute de mii de tone de cereale din teritoriile ocupate temporar din regiunile Lugansk, Donețk, Herson și Zaporizhia. 

Potrivit lui Visotski, în aceste teritorii există aproximativ 1,5 milioane de tone de cereale în stocurile agricole formate pentru însămânțare și prelucrare (pentru fabricarea făinii, coacerea pâinii).

×
Subiecte în articol: Război Ucraina Rusia cereale Siria
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close