Antena 3 CNN Externe Ceremonia de învestire a lui Obama, finanţată de companii cu probleme financiare

Ceremonia de învestire a lui Obama, finanţată de companii cu probleme financiare

Ceremonia de învestire a lui Obama, finanţată de companii cu probleme financiare
Sursa foto: obama speech
19 Ian 2009   •   23:02

170 de milioane de dolari este costul estimativ al ceremoniei de învestitură a lui Barack Obama, care a fost finanţată parţial de companii incluse în programul financiar de salvare, relatează ABC News.
"Nu persoanele care au donat sume de 20 şi 50 de dolari au fost cele care l-au propulsat pe Obama", a declarat Massie Ritsch, din cadrul Center for Responsive Politics. "Sunt persoane care au dat fiecare circa 50.000 de dolari. Directori, celebrităţi, elita elitelor", a precizat oficialul.
Campaniile incluse recent pe lista celor care trebuie salvate din punct de vedere financiar, au fost cei mai mari donatori.
"Sectorul financiar este bine reprezentat, în pofida recentelor probleme", a spus Massie Ritsch. "Cei care au lucrat în domeniul financiar au reuşit totuşi să strângă circa şapte milioane de dolari pentru inaugurare", susţine Ritsch.
Cea mai mare parte din bani au venit din partea unor angajaţi şi companii ca Microsoft, Google şi DreamWorks Animation, conform Center for Responsive Politics.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Barack Obama finantare
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close