Antena 3 CNN Externe Ceremonie de încheiere a misiunii militarilor români în Irak. Băsescu, înlăcrimat: "Misiune îndeplinită!"

Ceremonie de încheiere a misiunii militarilor români în Irak. Băsescu, înlăcrimat: "Misiune îndeplinită!"

Ceremonie de încheiere a misiunii militarilor români în Irak. Băsescu, înlăcrimat: "Misiune îndeplinită!"
Sursa foto: traian basescu
04 Iun 2009   •   10:40

Preşedintele Traian Băsescu face o vizită în Irak pentru a participa la ceremonia care marchează încheierea misiunii trupelor româneşti în Irak. Este ultima rotire de cadre pentru militarii români aflaţi în misiune în Irak. Cei aproximativ 300 de militari români care se mai află în prezent în Irak vor reveni acasă până la sfârşitul lunii iulie.

Preşedintele participă la ceremonia de la Tallil, unde sunt comemorate şi victimele dintre militarii români în Irak. România a pierdut doi militari pe acest front, alţi 12 fiind răniţi.

Preşedintele Băsescu a lăcrimat la evocarea celor doi militari români căzuţi la datorie, Bogdan Hâncu şi Ioan Grosaru. ? Nu pot să nu amintesc eroii veniţi la datorie, parte din ei s-au recuperat, o parte vor rămâne toată viaţa cu tributul plătit pe pãmântul irakian alături de militarii coaliţiei? a spus preşedintele, care şi-a întrerupt de două ori discursul din cauza emoţiei. El a adăugat că este prima misiune în afara ţării indeplinită în ultimii 60 de ani.

Băsescu este însoţit în această vizită de Ministrul Apărării, Mihai Stănişoară şi Şeful Statului Major, amiralul Gheorghe Marin. Este a patra vizită oficială pe care preşedintele o face în Irak. El se va întâlni în cursul zilei şi cu preşedintele irakian Jalal Talabani.

De-a lungul celor 6 ani de misiuni, aproximativ 7000 de militari din ţara noastră s-au aflat în Irak.

Antena 3



×
Subiecte în articol: Traian Băsescu ceremonie militari
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close