Antena 3 CNN Externe Ceremonia de decernare a medaliilor la patinaj artistic JO Beijing 2022, amânată pentru "probleme juridice". Ar putea fi vorba despre un rezultat pozitiv de dopaj în echipa Rusiei. Reacția Moscovei

Ceremonia de decernare a medaliilor la patinaj artistic JO Beijing 2022, amânată pentru "probleme juridice". Ar putea fi vorba despre un rezultat pozitiv de dopaj în echipa Rusiei. Reacția Moscovei

Ceremonia de decernare a medaliilor in proba de patinaj artistic din cadrul Jocurilor Olimpice Beijing 2022, care era programată marți, a fost amânată. Organizatorii au explicat că acest lucru a avut loc din cauza unor "probleme juridice". Rusia a câștigat titlul olimpic, SUA a obținut medalia de argint și Japonia, bronzul. Portalul de sport InsideTheGames a raportat ulterior că întârzierea ceremoniei de premiere a patinatorilor ar putea fi legată de un presupus rezultat pozitiv de dopaj în rândul echipei Rusiei. Reacția Moscovei nu a întârziat că apară.

Ceremonia de decernare a medaliilor la patinaj artistic JO Beijing 2022, amânată pentru "probleme juridice". Ar putea fi vorba despre un rezultat pozitiv de dopaj în echipa Rusiei. Reacția Moscovei
Sursa foto: Captura Twitter
de Cerasela Stafie    |    09 Feb 2022   •   17:03

Comitetul Olimpic Internațional (CIO) a amânat ceremonia de decernare a medaliilor de la Beijing pentru câștigătorii competiției de patinaj artistic pe echipe, invocând ”probleme juridice, care trebuie soluționate cu Uniunea Internațională de Patinaj (ISU).

Portalul web de sport InsideTheGames a raportat ulterior că întârzierea ceremoniei de premiere la patinaj artistic ar putea fi legată de un presupus rezultat pozitiv de dopaj în rândul patinatorilor ruși.

Rusia a câștigat luni medalia de aur în competiția pe echipe la Jocurile Olimpice de iarnă din 2022 de la Beijing. Echipa SUA a luat argintul, cu doar două puncte în fața câștigătorilor medaliei de bronz, echipa Japoniei.

Moscova a reacționat după această întâmplare. Trebuie să urmeze declarații oficiale cu privire la amânarea ceremoniei de premiere ala patinaj artistic la Jocurile Olimpice de iarnă din 2022 din China, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al președinției ruse, Dmitri Peskov.

”Deocamdată, nu am auzit declarații oficiale și permiteți-ne să judecăm pe baza lor, deoarece în prezent ne bazăm doar pe rapoartele din presă”, a spus Peskov, într-un briefing de presă zilnic, făcând referire la informațiile apărute în presă cu privire la presupusul caz de dopaj, scrie TASS.

”Ar trebui fie să așteptăm explicații de la oficialii sportivi, inclusiv de la oficialii noștri, fie de la CIO (Comitetul Olimpic Internațional)”, a adăugat Peskov.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close