Antena 3 Externe Trump va avea propria ceremonie, înconjurat de susţinători. Antena 3, o nouă corespondenţă de la Washington cu Stacey Cohan de la CNN

Trump va avea propria ceremonie, înconjurat de susţinători. Antena 3, o nouă corespondenţă de la Washington cu Stacey Cohan de la CNN

de Georgiana Adam    |    19 Ian 2021   •   20:30
Trump va avea propria ceremonie, înconjurat de susţinători. Antena 3, o nouă corespondenţă de la Washington cu Stacey Cohan de la CNN

Tensiunea creşte înaintea zilei învestirii lui Joe Biden în funcţia de preşedinte al Statelor Unite. Au fost proteste organizate de susţinătorii lui Donald Trump în mai multe zone ale ţării. În Virginia, mai multe persoane în echipament militar şi arme de foc au apărut în jurul instituţiilor iar la New York au fost violenţe. 30 de persoane au fost arestate iar 10 poliţişti au fost răniţi.

Cu 24 de ore înainte de depunerea jurământului de către Joe Biden, America este ca un vulcan ce stă să erupă. Din Washington, jurnalista CNN Stacey Cohan a transmis pentru Antena 3.

"Va fi o zi a depunerii jurământului neobişnuită. Am mai transmis de la ziua învestirii şi ştiam că acum va fi o ceremonie diferită, din cauza pandemiei, că nu va fi multă lume, aşa cum era de obicei. Ceea ce este ieşit din comun este prezenţa militarilor. 45.000 de soldaţi sunt aici, în jurul Capitoliului. Au fost ridicate şi baricade peste tot. Intersecţiile sunt închise, străzile sunt blocate de vehiculele armatei. 

Toată lumea din SUA, ca de altfel de pe tot mapamondul, a avut un an foarte dificil, cu multe restricţii. În plus, ceea ce s-a întâmplat la Capitoliu pe 6 ianuarie a adus stupoare pentru toţi americanii. Oamenilor încă nu le vine să creadă cum arată Washington în această săptămână. Sperăm ca totul să decurgă fără incidente şi să trecem la noua adminstraţie fără probleme.

Ne aşteptăm, însă, la demonstraţii, la ieşirea din oraş. Aceste proteste vor fi destul de departe de locul unde Joe Biden va depune jurământul. Este foarte multă securitate aici, sunt foarte mulţi militari în oraş. Sunt garduri cu sârmă ghimpată care protejează Capitoliul. Totul este închis. În mod normal, în ziua depunerii jurământului este organizată o paradă grandioasă, vin oameni de peste tot. Ar fi fost baluri, ar fi fost distracţie. Binenţeles că nimic din toate acestea nu vor mai avea loc în acest an", a transmis pentru Antena din faţa Capitolului Stacey Cohan, jurnalist CNN.

Biden depune jurământul înconjurat de 45.000 de soldaţi, Trump ţine propria ceremonie în mijlocul susţinătorilor

Aceasta a vorbit şi despre ceremonia de rămas bun organizată de stafful lui Donal Trump, care avea loc cu câteva ore înainte de depunerea jurământului de către Joe Biden şi la care este aşteptat un număr impresionant de invitaţi.

"Au fost discuţii că preşedintele Trump ar dori o ceremonie mare la Baza Militară Andrews, la plecarea sa din Washington către Florida, dar în acest moment nu se ştie câţi oameni vor fi acolo. Au făcut multe invitaţii. Vom aştepta până mâine dimineaţă să vedem care va fi ultimul său mare eveniment în calitate de preşedinte", a spus Stacey Cohan.

Întrebată de Sabina Iosub care sunt diferenţele dintre Joe Biden şi Donald Trump, jurnalista CNN a explicat: "Nu doar că sunt diferiţi ca apartenenţă la un partid sau la altul, unul este democrat, celălalt republican, dar preşedintele Trump a venit ca un outsider (o surpriză), în timp ce preşedintele Biden a petrecut 40 de ani la Washington. Ştie oraşul, a fost 8 ani vicepreşedinte, se va integra cu altfel de experienţă în administraţia centrală. Toată lumea vrea să ştie cum va fi Joe Biden şi cum se va comporta în relaţiile externe", a concluzionat pentru Antena 3, Stacey Cohan, în direct de la Washington.

×
Subiecte în articol: Stacey Cohan

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close