Antena 3 CNN Externe Cerere de trimite imediată în judecată a lui Silvio Berlusconi, pentru corupţie

Cerere de trimite imediată în judecată a lui Silvio Berlusconi, pentru corupţie

Cerere de trimite imediată în judecată a lui Silvio Berlusconi, pentru corupţie
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.Z.    |    11 Mar 2013   •   14:03

Parchetul din Napoli a cerut, luni, trimiterea imediată în justiţie a lui Silvio Berlusconi, suspectându-l pe fostul şef al Guvernului italian de corupţie, pentru că a "cumpărat" un senator al opoziţiei, în urmă cu mai mulţi ani, informează AFP.

În dreptul italian, procedura accelerată de judecare imediată poate fi cerută de Ministerul Public atunci când dovada delictului este considerată "evidentă".

În acest caz, fostul şef al Guvernului este judecat pentru publicarea ilegală, la sfârşitul lui 2005, în Il Giornale, ziarul grupului său, a unei conversaţii telefonice interceptate între liderul stângii de la vremea respectivă, Piero Fassino, şi preşedintele grupului de asigurări Unipol, Giovanni Consorte, în contextul în care această companie a lansat o ofertă pentru banca BNL în cadrul unei licitaţii. În această conversaţie, Fassino îi spunea lui Consorte "acum avem o bancă".

Potrivit procuraturii, hotărârea de a publica această interceptare a fost luată în timpul unei întâlniri între Berlusconi şi fratele său Paolo, proprietarul Il Giornale, la 24 decembrie 2005, la Arcore, vila lui Il Cavaliere de lângă Milano. Parchetul a cerut trei ani şi jumătate de închisoare pentru Paolo Berlusconi, care a fost condamnat la doi ani şi trei luni.

Potrivit parchetului, cazul "nu constă doar într-o scurgere de infomaţii", ci i-a produs totodată un prejudiciu lui "Fassino, la acea vreme liderul opoziţiei", cu doar câteva luni înainte de alegerile legislative din 2006, câştigate cu un scor strâns de stânga, care înainte de scandalul Unipol înregistra un avans important în sondaje.

Pe 20 decembrie, Parchetul a cerut un an de închisoare împotriva lui Il Cavaliere. Acesta a obţinut, la jumătatea lui ianuarie, o amânare pentru începutul lui martie a verdictului în acest caz, deoarece conducea o campanie a coaliţiei de centru-dreapta (a şasea în decurs de 14 ani) în vederea alegerilor legislative de la 24-25 februarie.






×
Subiecte în articol: Silvio Berlusconi coruptie
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close