x close

Cererea de eliberare pe cauţiune a fondatorului WikiLeaks, aprobată de magistraţii britanici. Suedia va face apel

de Antena3.ro    |    14 Dec 2010   •   17:46
Cererea de eliberare pe cauţiune a fondatorului WikiLeaks, aprobată de magistraţii britanici. Suedia va face apel  429 Foto: news.sky.com

Autorităţile britanice au aprobat eliberarea pe cauţiune a fondatorului WikiLeaks, arestat săptămâna trecută sub acuzaţia de agresiune sexuală. Magistraţii au stabilit o valoarea a cauţiunii de 240.000 de lire sterline, informează Sky News.

Magistraţii britanici au apobat eliberarea pe cauţiune a lui Assange, după ce Vaughn Smith, un cunoscut jurnalist din Marea Britanie, s-a oferit să-l cazeze.

La scurt timp de la anunţarea verdictului magistraţilor britanici, autorităţile din Suedia au declarat că vor face apel împotriva eliberării condiţionate, obligându-l astfel pe Julian Assange să rămână în închisoare.

Justiţia britanică trebuie să examineze apelul în termen de 48 de ore.

Fondatorul WikiLeaks Julian Assange este acuzat de două suedeze de viol şi agresiune sexuală. Fondatorul Wikileaks a negat acuzaţiile şi a declarat că relaţiile pe care le-a avut cu cele două femei au fost consensuale.

Incidentul a avut loc în luna august, când Assange a participat la un seminar patronat de Partidul Social Democrat suedez. El a locuit pe perioada evenimentului în apartamentul uneia dintre organizatoare, care ulterior l-a acuzat de “sex pe nepregatite”.

Potrivit unui raport al poliţiei publicat de tabloidul britanic Daily Mail, suedeza şi Assange au făcut sex şi au folosit un prezervativ, dar acesta s-a rupt. De la acest incident ar proveni acuzaţia de “sex pe nepregătite”.

Julian Assange s-a născut la 3 iulie 1971, în Australia. A devenit cunoscut în întreaga lume pentru site-ul Wikileaks, al cărui fondator este. El şi-a făcut însă intrarea în lumea virtuală la 16 ani, în 1987, ca hacker. După ce a accesat ilegal mai multe site-uri, Assange fost prins de poliţiştii australieni în 1991 şi amendat. După acest moment, Assange trece în tabăra "băieţilor buni" din lumea IT. Din 1994, a lucrat ca programator. În paralel şi-a terminat studiile. În 2006, Assange a pus bazele proiectului Wikileaks.


Citeşte mai multe despre:

Julian Assange wikileaks
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati