Antena 3 CNN Externe Cererea de extrădare în Suedia a lui Julian Assange, examinată la începutul lunii februarie

Cererea de extrădare în Suedia a lui Julian Assange, examinată la începutul lunii februarie

Cererea de extrădare în Suedia a lui Julian Assange, examinată la începutul lunii februarie
Sursa foto: Foto: AFP/Mediafax
11 Ian 2011   •   12:28

Cererea de extrădare către Suedia a lui Julian Assange va fi examinată de justiţia britanică la începutul lunii februarie. Autorităţile suedeze vor să îl audieze pe fondatorul site-ului Wikileaks în cadrul unei anchete pentru agresiune sexuală. Până va fi luată o decizie cu privire la extrădarea sa, australianul va rămâne consemnat la domiciliu în Marea Britanie.
 
Fondatorul Wikileaks este în prezent consemnat la domiciliu în Marea Britanie după ce a petrecut câteva zile în închisoare pentru acuzaţiile de viol aduse de două suedeze.

Julian Assange a declarat marţi că site-ul WikiLeaks se confruntă cu mari dificultăţi financiare şi nu va putea supravieţui. Fondatorul site-ului specializat în difuzarea de telegrame diplomatice confidenţiale spune că banii donatorilor ajung cu greu la Wikileaks, pentru că toate conturile le sunt blocate.

Assange a mai spus că site-ul său pierde peste 480.000 de euro pe săptămână, de la începerea difuzării de note diplomatice.

Julian Assange s-a născut la 3 iulie 1971, în Australia. A devenit cunoscut în întreaga lume pentru site-ul Wikileaks, al cărui fondator este. El şi-a făcut însă intrarea în lumea virtuală la 16 ani, în 1987, ca hacker. După ce a accesat ilegal mai multe site-uri, Assange a fost prins de poliţiştii australieni în 1991 şi amendat. După acest moment, Assange trece în tabăra "băieţilor buni" din lumea IT. Din 1994, a lucrat ca programator. În paralel şi-a terminat studiile. În 2006, Assange a pus bazele proiectului WikiLeaks.

 

 

 

×
Subiecte în articol: Julian Assange tribunal Suedia extradare
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close