Antena 3 CNN Externe Incendii devastatoare la Cernobîl. Flăcările se apropie de fosta centrală nucleară

Incendii devastatoare la Cernobîl. Flăcările se apropie de fosta centrală nucleară

Incendiul de pădure care arde de mai multe zile a înaintat până la o distanţă de doar câțiva kilometri de fosta centrală nucleară de la Cernobîl.

Incendii devastatoare la Cernobîl. Flăcările se apropie de fosta centrală nucleară
Sursa foto: Hepta
de S.T.    |    13 Apr 2020   •   21:11

Experţii de mediu au exprimat temeri că focul ar putea răscoli cenuşa radioactivă din sol şi astfel fumul potenţial contaminat s-ar putea îndrepta către capitala Kiev.

Natalia Degtyarenko, purtătorul de cuvânt al Companiei Naționale de Energie Atomică Energoatom, declară că incendiul din zona de excludere s-a mutat în stânga Pripyat.

„Agenția de stat pentru gestionarea zonei de excludere, Serviciul de stat de urgență, Poliția ar trebui să explice cum a trecut focul cealaltă parte a râului Pripyat, în condițiile în care lățimea acestuia este de 50-70 m? Un număr mare de teritorii, sate, cimitire au fost distruse.

Incendiul a cuprins teritorii vaste din Pădurea Roșie. Arde orașul închis Cernobîl 2, până și orașul Cernobîl a fost afectat. Nu mai mințiți! Nu mai spuneți că situația e sub control. Acum, situația este scăpată de sub control, e critică.

Din toată inima, mulțumesc pompierilor și salvatorilor.

Mulțumesc la fel ca în 1986”, spune Natalia Degtyarenko.

Informațiile au fost prezentate de Adrian Ursu, luni seară, la Antena 3.

 

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close